Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ovim putem vam dostavljamo apel kroz potpisanu peticiju građana Kantona Sarajevo da se na ulicama grada Sarajeva krene u ozbiljnu akciju uklanjanja djece koje se zloupotrebljavaju u svrhu prosjačenja. Nejasno stoji, da MUP Kantona Sarajevo ne koristi dovoljno svoje ovlasti u cilju da se ovakvo ozbiljno kršenje prava djeteta sprovodi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Kao građani ovog grada, upućujemo apel svim odgovornim u lancu odgovornosti tako da vas pozivamo da ozbiljnije pristupite ovom problemu i zaštitite svako dijete ovog grada.
Svakodnevno se susrećemo sa ovim problemom, ali ne zelimo više zatvarati oči pred očiglednom zloupotrebom dojenčadi i maloljetne djece. Pozivamo vas na građansku i službenu dužnost da osigurate naš životni prostor, našu djecu. Jer, ipak su i to naša djeca ili možda nisu?
Ovo pismo , apel, peticija je samo jedan pokazatelj koji govori da imamo svijest građana, da smo mi ipak dostojanstveni. Stoga vas pozivamo da riješite ovu negativnu stranu našeg grada, zaštite djecu i omogucite im bolje sutra!
Pismo sa peticijom ce se poslati, Ombudsmanima BiH, Kantonalnom MUP-u i Centrima za socijalni rad, kao i Ministarstvu za ljudska prava, izbjeglice BIH!
Ono, sto nam treba imena i prezimena, kao i brojevi L.K. , koje mozete poslati meni putem PP-a! ili na mail : ringeraja.ba@gmail.com
Znam da ce te se odazvati ovom nasem pozivu, tako da vam unaprijed hvala , jednostavno moramo dici glas!
skrenula bih samo paznju, mozda bi bilo prikladnije termin "uklanjanja" upotrijebiti Zbrinjavanja. Nekako mi uklanjanje više ide uz predmete koji su nepotrebni ili suvišni..
Neki dan sam na vracama vidjela zenu sa bebicom koja ima ne vise od 2 mjeseca,po kisi i hladnoci
Svako jutro mi se zeludac okrene (jer zivim na Vracama i moram proci pored njih) tuzno Beba sigurno nije imala ni 15 dana kad su se pojavile na tom semaforu
Drage zenice, evo sad vidjeh da je hayat na teletekstu objavio nasu akciju . Hvala udruzenju Djeca , na promociji,,,,Neka nam ovo bude motiv da prikupimo sto vise glasova, da se jadna djeca zbrinu na odgovarajuci nacin!!!
Drage zenice, evo sad vidjeh da je hayat na teletekstu objavio nasu akciju . Hvala udruzenju Djeca , na promociji,,,,Neka nam ovo bude motiv da prikupimo sto vise glasova, da se jadna djeca zbrinu na odgovarajuci nacin!!!
ujutro ti šaljem spisak za postpise fale mi još 2-3 podatka
Skvo, višnja,: Ispred udruženja DjeCa, hvala vama što ste nas pozvali da se priključimo akciji:) Biće i u Avazu sutra, a danas će i BH radio 1 prenijeti vijest. Ono što se ja lično nadam je da ovo neće ostati samo akcija: čudo za dva dana, već da će zaista probuditi uspavane glave da se ovo riješi...
Evo ja sam sad razgovarala sa urednikom Avaza ... Imamo njihovu podrsku za svo vrijeme akcije
akcija prukupljanja ce trajat cijeli mjesec april
mnogi mediji nas podrzavaju... nadam se (i zelim vjerovati u to) da ce akcija imati rezlutate
maya83 hvala tebi i Udruzenju DjeCa sto smo zajedno
u današnjem Večernjem Listu je također pisalo ''Porodični forum ringeraja .ba pokreće akciju stop prosjačenju djece po ulicama.akciji se priključilo i udruženje DJECA'' tako nekako je glasio tekst u Večernjaku za akciju