Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Drage moje, ispred RR-a pokrecemo akciju STOP DJECIJEM PROSJACENJU!
Poslat cemo sljedece pismo odgovornima:
Postovani,
Ovim putem vam dostavljamo apel kroz potpisanu peticiju građana Kantona Sarajevo da se na ulicama grada Sarajeva krene u ozbiljnu akciju uklanjanja djece koje se zloupotrebljavaju u svrhu prosjačenja. Misljenja smo, da MUP Kantona Sarajevo ne koristi dovoljno svoje ovlasti u cilju da se ovakvo ozbiljno kršenje prava djeteta sprovodi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Kao građani ovog grada, upućujemo apel svim odgovornim u lancu odgovornosti tako da vas pozivamo da ozbiljnije pristupite ovom problemu i zaštitite svako dijete ovog grada.
Svakodnevno se susrećemo sa ovim problemom, ali ne zelimo više zatvarati oči pred očiglednom zloupotrebom dojenčadi i maloljetne djece. Pozivamo vas na građansku i službenu dužnost da osigurate naš životni prostor, našu djecu. Jer, ipak su i to naša djeca ili možda nisu?
Ovo pismo , apel, peticija je samo jedan pokazatelj koji govori da imamo svijest građana, da smo mi ipak dostojanstveni. Stoga vas pozivamo da riješite ovu negativnu stranu našeg grada, zaštite djecu i omogucite im bolje sutra!
Pismo sa peticijom ce se poslati, Ombudsmanima BiH, Kantonalnom MUP-u i Centrima za socijalni rad, kao i Ministarstvu za ljudska prava, izbjeglice BIH!
Ono, sto nam treba imena i prezimena, kao i brojevi L.K. , koje mozete poslati meni putem PP-a! ili na mail : ringeraja.ba@gmail.com
Znam da ce te se odazvati ovom nasem pozivu, tako da vam unaprijed hvala , jednostavno moramo dici glas!
RR team!
< Poruku je uredio Visnja RR -- 20.4.2010 19:45:48 >
Da dodam jos nesto sto se tice te djece. Vjerovatno znate da postoji dnevni centar gdje ta djeca mogu doci, okupati se, nesto pojesti, popricati o svojim problemima. Naravno, kad uspiju od mafije koja ih iskoristava...
Opcina Centar je pokrenula akciju prikupljanja pomoci tom centru (hrana i higijenske potrepstine....) Ko zeli moze pomoci....
Evo teksta:
Humanitarna akcija za nezbrinute mališane
Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar je organizovala akciju prikupljanja odjeće, prehrambenih i higijenskih artikala, koja se provodi u svih 15 mjesnih zajednica na području Općine.
Prikupljeni artikli će biti dostavljeni Dnevnom centru za zbrinjavanje djece zatečene na ulici. S obzirom na činjenicu da potrebe Centra svakodnevno rastu, pozivaju se građani da uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji i donirane priloge za mališane dostave u prostorije mjesnih zajednica. Dnevni centar za zbrinjavanje djece zatečene na ulici, koji se nalazi na adresi Jezero 1, partnerski je projekt Javne ustanove Kantonalni centar za socijalni rad i nevladine organizacije ''''Save The Children Norway''''. Uloga ovog centra je zaštita djece koja borave na ulici ili su zatečena u prosjačenju, njihovo identificiranje i evidentiranje, utvrđivanje razloga boravka na ulici, te pomoć u ostvarivanju osnovnih dječijih prava. Osim hrane, kupanja i čiste odjeće, u Dnevnom centru, sa djecom sklonjenom s ulice, radi se na njihovoj edukaciji, socijalizaciji i upućivanju na institucije socijalne zaštite. Humanitarna akcija će trajati do 30. maja 2010. godine.
< Poruku je uredio tajra -- 9.4.2010 10:23:19 >
Ja stalno razmisljam o njima jer iz dana svjedoci smo da je sve vise djecice na ulicama Ovo je preslo svaku granicu,a najgore je sto sve manju djecicu koriste za prosjacenje Neki dan sam na vracama vidjela zenu sa bebicom koja ima ne vise od 2 mjeseca,po kisi i hladnoci A o onome na stupskoj petlji da i ne govorim malene mrvice koje mozda imaju po 2 god,trce oko tockova kamiona,ja se sva istraumiram svaki put kad tuda prolazim mislim da nista ne cinimo dajuci im po marku...ustvari cinimo samo gore.Samo me je strah da ne pocnu da ih sakate,ako u onom filmu Milijunas sa ulice,kako bi izazvali vece sazaljenje
moramo se mi vise angazovati i ne dozvoliti da se ovo nastavi
NAravno da cemo se odazvati smo trebamo nekako i ostalim forumasicama privuci paznju mozda bi bilo lijepo kada bih na vise mjesta isti tekst e sada umjesto broja LK mozel broj passa jer je moja LK davno istekla
akcija je za pohvalu.ali nebi bilo loše ni da ste u apelu naveli da se one osobe koje prisiljavaju djecu na prosjačenje budu kažnjene i da to bude kažnjivo djelo.tek time bi to prestalo.jer djeca se mogu skloniti s ulice al oni koji to rade opet će dovesti neku drugu novu djecu,pa opet drugu ,pa drugu itd.i neće se iskorjeniti nikada.dok god oni koji ih na to natjeravaju i prisiljavaju ne budu odgovarali.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Imam divnu vijest...Sada mi je Demir Mahmutcehajic poslao mail, da ce ucestvovati sa nama u akciji Pokret DOSTA!