Galicia -> RE: "hajde ba,nece mu nista biti" (14.5.2011 18:48:13)
|
A vidi ovo. Moj brat ima dva sincica, muskarcici ko muskarcici zivahni i svugdje su samo ne tamo gdje treba da budu. Ja ih volim neizmjerno, i zivot bih dala za njih. Ali njihova mama, moja snaha je ta koja obicno kaze "Ma hajde ba nece mu nista biti". Vjerujete vi meni da to meni smeta. Nikad ama bas nikad nisam se umjesala u nacin odgoja, mada se kosi sa mojim misljenjima. Ona je majka i zna najbolje sta ja za njenu djecu najbolje. Djeca redovno idu na spavanje u 11, redovno su zvake, bombone, cokolade u rukama od jutra do mraka, jedu prljavstinu sa poda itd itd. Meni to oci para, ali nikad se nisam umjesala, cak sta vise nisam nikad NE rekla bilo kojem od njih dvojice. Moja mama ih cuva 2 do 3 dana sedmicno, i ona to uzme pod svoje ruke. Ona ih dovede u red, uci ponasanju, sta se smije sta ne. Stariji koji ima 3 1/2 god, je vec poceo da se bolje i ponasa, a mali 2 godine nema sanse da se ispravi. Imam jednu drugaricu koja ima 4 djece u razdoblju od 12 god pa sve do 3 sedmicne bebice. Ova starija djeca su disfunkcionalna u pravom smislu rijecu. Odgoj NULA. Jedu gdje god stignu, kad god stignu, i sve im je okej i potaman. I opet tu nikad nisam odreagovala. Njihova su djeca, znaju opet sta je najbolje. Ona/majka te djece redovno pere guzu u kuhinjskom sudoperu posle kake. Da ti se zivot zgadi. Prorijedili smo i druzenja sa njima zbog te divljastine i nemara, jer ja i mm nismo takvi.
|
|
|
|