Anoniman -> RE: "hajde ba,nece mu nista biti" (28.12.2010 17:27:19)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: vjestica davanje savjeta koji neko nije tražio jest pametovanje Ne bih se slozila! Da se razumijemo ne volim se petljati ni u ciji odgoj, ali ponekad je savjet dobro dosao. Recimo, neki dan me zove prijateljica koja je bebi od 3,5 mjeseca počela dodavati i ostalu hranu. Ja svojoj curici ne planiram do 6 mj, al boli me briga sto je ona tako oducila, jer to je iskljucivo njena stvar. Ali kad mi je rekla da joj soli hranu, meni zlo doslo. Ja sam joj na fin nacin dala do znanja da pokusa da ne soli hranu bebi, a sad njeno je hoce li ili nece. Ipak mi je prijateljica, i ja bih poslusala njen savjet. A sveopce petljanje tipa: daji joj vode, pocni i ti svojoj dodavati, bla,bla,bla okacim macku o rep. Sve zavisi ko ti 'pametuje' i o čemu. Ja recimo neke stvari ne bih ni znala da mi neko nije 'pametovao'... Ono što uvijek izbjegavam i čega se drzim jeste pametovanje trudnica(naspavaj se,čekaj da rodiš, auuuuu al porod boli...), jadne zenice vec istraumirane od silnih savjeta!!!! Ni ja se ne bih slozila u nekim slucajevima npr daje djetetov zivot u opasnosti, jer majkane zna ,kad bi cutala tj precutala i rekla ma boli me neka stvar nije moje dijete tim postupkom dovodim i sama dijete u ivotnu opasnost.... Ima blentavih savjeta milion samih dobila,nemoj ovo, pusti to, stavi daj mu to...Ja jednostavno ignorisem,ali poneke savjete koje sam dobila iako nisam pitala poslusala sam.... Npr sad me ubise sa pitanjima pa kad ce mali progovoriti,sto ne hoda jos??Ja nemogu dijete natjerati na silu ni da prica ni da hoda, cuj gluposti....Vise i ne odgovaram na ta pitanja???
|
|
|
|