M kao Mama -> RE: dijete i dijabetes (16.12.2016 11:41:26)
|
IZVORNA PORUKA: HanaBana Odavno se nisam javila, a zaista imam potrebu da podijelim nalaze koje sam jucer dobila za kcerku i koji nisu bas najbolji... Kaze dr ima 10 kg u odnosu na prosjek :( Fruktozamin 302 (RV: 187-287) :( Inzulin 197 (RV: 16-164) :( Holesterol 3,35 (RV: manje od 3) :( Dobili smo dijetu ali ni do sada nismo nesta drugacije se hranili u odnosu na nju. Mora se vise kretati a inace trenira gimnastiku i to intezivno 3 puta sedmicno, pa je i dr bilo cudno otkud onda ovakvi nalazi a u porodici niko nema ovakvih problema. Terapiju jos nemamo HB jer treba pokusati ovo regulisati na neke druge nacine. Kontrola za 6 mjeseci da vidimo jesmo li se imalo pomjerili sa mjesta. Ne smijem ni misliti sta ako budu isti :( neutjesna sam bas. Trazim nekog ko se bas bavi sa djecom nekog nutricionitu...cula sam da Dami ima to ali niko mi se ne javlja :( AKo imate ikakav savjet pls pomozite :( Mama hanabana je dobila instrukcije putem telefona, ali zaostale mame da znate prirodni sagorijevač(ali doslovno), insulina je grejp, crveni grejp iscjeđen sa svim onim svojim vlaknima i kašika meda, jednom na dan popiti, najbolje na taše, a može pred spavanje. To topi insulin, ja znam jer na žalost moj je u ponekad dosezao i 2000 hiljade, a vidite granicu 164.
|
|
|
|