taurus -> RE: djete i dijabetes (9.12.2011 11:15:13)
|
ma kriv je kompletan zdravstveni sistem, da imaju dovoljno para ove nalaze su trebali sve odmah uraditi a ne ovako iz dva puta, ali da uštedili prvo urade ono osnovno, pa onda sve detaljno i tako razvlače[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] a je li ti imaš uputnicu za laboratoriju ili ćeš je dobiti tek 21.12. ja koliko znam ona laboratorija u lužanima radi sve biohemijske pretrage, a sad jedino kontam da li će ti na klinici "priznati" privatne nalaze, znaš kako je...odmah te pitaju što si išla privatno, traže da se ponovi nalaz itd jedino da nazoveš kliniku pa da pitaš da li možeš doći sa privatnim nalazima što se tiče rtg glave mislim da je rađen radi isključenja još jedne vrste dijabetesa, a to je dijabetes insipidus, koji je uzrokovan poremećajem u lučenju ADH, koji luči hipofiza u mozgu, a često takav poremećaj bude zbog nekih promjena u mozgu, na hipofizi ili nakon povreda glave ali ja namjerno nisam htjela da ti spominjem još i ovaj oblik dijabetesa, da te još više zbunim, jer i ovo ti je previše informacija uglavnom dijabetes insipidus nije kao ovaj "klasični" dijabetes, glukoza nije povećana, ali je pojačano lučenje urina (ogromne količine urina u 24 sata) i javlja se još niz drugih simptoma koje vi niste imali, ali dr mora sve provjeriti i uzeti u obzir sve mogućnosti, pa je vjerovatno zbog toga i radio rtg glave neke promjene na hipofizi mogu uticati i na lučenje TSH, a time i na dijabetes
|
|
|
|