Lejla Ka -> RE: sta koristite kao zastitu ?? (7.11.2012 15:07:39)
|
S obzirom da je kontracepcija u glavnom ženska stvari, i da je muškarcima u biti svejedno, da se ono o tom ne bi brinuli da žene ne brinu zaista me začuđuje da oni, tako "posvećeni" seksu pristanu na postupak koji ih lišava stvarnog zadovoljstva, a ne pruža ono zbog čega ga praktikuje. Često čujem da se baš muškarac žali na kondom i ne voli ga koristiti, i nekako mi onda pogotovo nije logično da mu je draže svo vrijeme odnosa biti napet, svjestan da bi mogao na vrijeme prekinuti i to u trenutcima kad treba da zaboravi na okolinu. Naprosto mi je tolika žrtva nespojiva sa muškim mentalitetom. I još nepotrebna. OK mi je ovo što Bebica11 kaže "mi se ko fol čuvamo" ali vam ne bi ni smetalo i da se ne učuvate. Ali šta je sa onima koji se "ozbiljno" čuvaju nečim čiji je postotak efikasnosti haman jednak nezaštićenom odnosu bez prekida. Desi li se njima kad neki kompletan opušteni seks, ili to možda nadoknađuju nekim alternativnim metodama. I opet ne mogu nikako da skontam kako muškarci pristanu na to kad taj postupak ne štiti od trudnoće.
|
|
|
|