hatepsut -> RE: Sta pokloniti doktoru poslije poroda? (10.2.2013 11:55:39)
|
IZVORNA PORUKA: tinkivinki IZVORNA PORUKA: Lulu_ IZVORNA PORUKA: hatepsut MM je dao doktorima mustuluk,prvi put 100,doktor izsao i cestitao mu [sm=smiley1.gif],drugi put 50,doktor ga nazvao.prvi put je babicama kupio secer,kafu i sl.drugi put nije bio tu pa sam ja dala pare neka sebi kupe.ne vidim nista lose da nekog pocastis.posao im jeste da rade to sto rade ,ali ako neko i mimo tog sto treba da radi pomaze vala bi platila,pa platite i patronaznu ako je zovete specijalno. Sestru koja me podigla nakon poroda sam posebno pocastila.i to jeste njen posao ali nije da mi ona stima vodu,da me tusira,da mi postavlja uloske a zena je sve to uradila.pa zar joj se nebi trebala zahvaliti na neki nacin ???a nisam bila u prilici da idem do trgovine pa sam joj dala u novcu i to sam je jedva ubjedila da uzme. Naravno na oba poroda sam imala dovoljno novca kod sebe,da je nesto krenulo kako netreba sve bi dala.zamislite imate bolove 10-12-15h i vise...svjesni ste da se sve to moze ubrzati i ja kao mogu da trpim.a s druge strane ste svjesni da ce vas pustit da se "prirodno" poradjate ako nekom ne ubacite u djep.zalosno jeste,ali je i istinito. I na kraju odete frizeru,sredi vas super pa ostavite na kafu,isto tako i konobaru naravno ako ste zadovoljni uslogom.du duse 2,3,5 km nije isto sto i 100-200 i vise ako kad sracunate koliko puta date konobar ili frizeru isto vam dodje [sm=smiley1.gif] hatepsu ovo jeste njena obaveza! Skrbi se o bolesnima i iznemoglima, bez obzira dali se radi o tako malim stvarima. A ti joj se zahvaljujes svojim zdravstvenim osiguranjem od kojeg inace nemamo nista. jeste njihova obaveza,ali ima djubradi pa nece da izvrsavaju svoje obaveze.npr meni su pucale vene od infuzija,i jedna mi nije htjela da trazi drugu venu kad sam joj rekla da mi ide sve pod kozu,to je kao glavna sestra u jutarnjoj smjeni nastimala i ne moze ona sad traziti drugu venu.a sestra koja je dosla u nocnu,odmah je nasla braunilu za bebe,najtanju i nasla drugu venu.ona mi je inace valjala i zao mi je ostalo jer je nisam pocastila. A kome da se zalim ako ne radi svoju "obavezu" ,prvi put me niko nije podigao pa sam se skoro srusila u holu nisam znala ni gdje je wc a gdje li da mi neko pomogne da istusiram.
|
|
|
|