Anoniman -> RE: Karijera i/ili majčinstvo ? (20.2.2012 13:35:01)
|
IZVORNA PORUKA: AminaZana IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa AminaZana, nekima mamama je dosta toga tesko za svoje dijete, nazalost, imam primjera oko sebe[sm=smiley13.gif] ja ne mogu da vjerujem da takve "mame" postoje... je li zaista poznajes takve? Nazalost, da. Poznajem mamu koja svaki wkd ide na feste, djeca su kod majke, i ona sutra spava do podne, a djeca u avliji, igraju se, sama se jadna i obukla. Cekaju mamu da ustane da doruckuju u 12, 13h. Ta mama djeci daje ljubav preko skupe odjece i igracaka, a nikako druzenjem s njima, pravljenjem domace klope, izletima i sl. Poznajem mamu koja svako malo od rodjenja djeteta salje dijete kod majka i deda, po sedmicu dvije(pa tako dijete od 30dana u mjesecu, kod mame provede 15-ak dana), dsa se mama odmori, da mama ima dovoljno vremena za svoje aktivnosti. Poznajem mamu koja ima slaba primanja, pa zbog toga dijete od 10 dana pije kravlje mlijeko i mljeveni petit keks, a ona uredno nastavlja sa svojom 'pusackom karijerom', za to se ima para. Poznajem mama jos mnogo koje apsolutno ne razumijem...no nije meni da im sudim. To je njihov zivot i problem.
|
|
|
|