AminaZana -> RE: Karijera i/ili majčinstvo ? (20.2.2012 12:44:53)
|
IZVORNA PORUKA: Amrino Ma joj da se ima i da se moze nikakav konvencionalni posao meni ne bi trebao. Nazalost- mnoge zene imaju neku kocnicu u glavi i pored emancipacije pa imaju samo dvije opcije posao ili kuca. Ma joj...a tamo koliki je svijet i kolike su mogucnosti...pa putovanja, hobiji, humanitarni rad...Zao mi je sto mnoge zene cim udju u kucu postanu ropkinjama istih pa i onu godinu porodiljskog recimo umjesto da provedu u hodanju, parkovima, izletima, zezanjima...ne izadju iz kuce i ne odmaknu se od sporeta. Nije ni cudo sto se javi i depresija i svasta nesto. I sama sam znala upasti u tu "zamku" ali se u vecini slucajeva odmah trznem i natjeram se da idem u druzenje i hodanje. Kuca je velika zamka- bas kao i posao...ne kazu djaba- zlatna sredina. Nego da je meni aBd naci fin posao pa da vam onda pisem iz prve ruke kako je to izbalansirati [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. pa dok sam bila "u kuci" ja sam i izlazila s malom i druzila se i zezala i putovala, ali nije MENI to TO. ako ja nerpivređujem, meni ne predstavlja zadovoljstvo nista. bas sam imala jedan vid depresije i nikako nisam bila sretna. valjda sto sam kao curetak te studirala, te seminari, te putovanja, te posao, pa usavrsavanja, sve mi je bilo 100 na sat, a u kuci je totalno momotono.... kad se samo sjetim, do 12h sve obavim, od kuhanja i ciscenja do setnje sa malom, dovezem je kuci, pa po TV, sve serije pratila... meni licno to ne pricinjava zadovoljstvo.... ali postujem tudja misljenja. opet kazem, svako ima svoje. ja od svog zivota crpim sve moguce izvore. i savrseno se sve uskladi. i posao i dijete.
|
|
|
|