mala_sa
|
IZVORNA PORUKA: elmaL IZVORNA PORUKA: hanabanana Opet ću reći što sam već prije par puta rekla na ovom forumu. Ja apsolutno svojoj djeci neću obezbjedjivati stanove, kuće, auta i ine stvari. Ali ću se truditi da im pružim šansu za dobrim obrazovanjem ili izobrazdom ( da me hoće slušati, išle bi na zanat ), naravno ukoliko one budu istih afiniteta i željne znanja. Svjesna sam da moja H. nije sada svjesna prednosti koje ima učenjem njemačkog jezika, ali nadoće u vožnji. Jednostavno mislim da ako im dam dobro obrazovanje ostalo će sve same steći, i to smatram jedinim ispravnim. slazem se sa svakom rijeci naravno da se mi svi vec sad trudimo da djeci obezbijedimo sto vise, nekad i pretjeramo, ali mislim da je po djecu gore sto im vise dajemo. mislim na period kad su veci ne sad tolikp, kad dodje do kupovine stana auta i sl...za auto sam kategoricno protiv, danas ima javni prevoz, moj otac je pjesacio kilometrima i kilometrima do prvog busa dok je studirao, i to uvijek imam u glavi, a sad da kupim djetetu auto da bi ono moglo otici u grad na kafu. kad mu bude zaista potrebno, sigurno ce ga moci sam i kupiti.. sto ce tice stana, donekle isto razmisljam, s tim da mislim da djecu treba podrzati i pomoci im finansijski u kupovini to sigurno, ali obezbijediti im sve na gotovo, pa sta ce oni raditi?? nas E je za prvi rodjendan dobio stednu knjizicu i planiramo mu stavljati i stediti da ABD moze zavrsiti dobar fakultet i to mi je najbitnije. i nas su nasi roditelji ''pogurali'' kad smo kupovali stan, ali uz to je MM imao nesto ustedjevine jer je stedio od prvog najmanjeg zaposlenja, i plus uzeli smo kredit za stan...iskreno voljela bih da nam nisu ni ovoliko finansijski pomogli, jer se nekako osjecam duzna, ljudi citav zivot rade, a nase vrijeme tek dolazi Izvini ali vec sa ovim boldiranim se ne slazem. Evo mm da nije imao auto, ne bi mogao uopste upisati fax koji je on htio. Jer u njegovom gradu taj fax nema, i morao je svaki dan voziti 70km u jednom pravcu do drugog grada gdje je studirao. Da nije imao auto nikad sa javnim prijevozom ne bi stigao na vrijeme na predavanja.