acudesa -> RE: Karijera i/ili majčinstvo ? (20.3.2010 14:43:51)
|
Za mene je godina dana porodiljskog optimalna za današnje uslove, taman da beba u ranom dobu ima sve šta joj treba, a i na vrijeme da se odvikava od majke, da je samostalnija. Vjerovatno su ljudi i ispitivali ponašanja djece rano ili kasno odvojenih od majke u nakom kraćem vremenu, baš bih voljela vidjeti na šta sve to utiče, mislim da ima veze. Nisam bila u situaciji da biram između karijere i odgoja djeteta u kući...i, iskreno ne znam šta bih odabrala, vjerovatno zavisi od situacije. Ali, do djetetove godine dana starosti, dok eventualno doji, mi je grehota...da majka bude po 8h na poslu, ok kraće, ali po cijeli dan[sm=zmeden.gif]...mada ne osuđujem majke koje moraju, nije do njih, poslodavci su tu krivi i trebamo jasno i glasno iznijeti svoje negodovanje u vezi toga, svaku priliku iskoristiti za odbranu našeg prava....koje je po zakonu, i tu nije trebalo doći ni do kakve fleksibilnosti, neko ovako, neko onako....uhhhh...naljutim se kad pomislim kako je ljudima važnije da ne plate porodiljsko po cijenu ne znam ti čega
|
|
|
|