Neca xxx
|
IZVORNA PORUKA: palachinken IZVORNA PORUKA: Candy Slazem se sa hampsi, zena koja je u kuci sa djecom (ne kazem da je to lose, i ja sam jedna od njih, trebam se uskoro poroditi), uhvati monotonija, jedno te isto, ustani ujutro, dorucak za djecu, muza( ako je kuci), raspremi, skloni, operi, pa rucak, itd. i na kraju se uhvatim da se ne sjecam kad sam zadnji put knjigu porocitala, jer i kad imam vremena, da mi je malo dusu odmoriti, a nisam osoba koja voli hodati po mahali i kafenisati svaki dan... Zato ako Bog da, u jesen stariju curicu upisati u obdaniste, imace taman 3 godine, bebac ce malo porasti, pa mogu upisati pravosudni, sjesti, knjigu u sake i sebi se posvetiti... Nismo mi na Zapadu pa da mozemo odlucivati da li porodica ili karijera, ko ima posao drzi ga kao malo vode na dlanu, a voljela bih ja da zivim npr. u Luksemburgu gdje zeni koja je kod kuce sa djecom i porodicom, daju platu, ima osiguranje i jos joj tece staz Sve to imaš i kad radiš, samo te dočeka nakon radnog vremena Maltene svaki dan znam maltene tačno u sat kad šta radim. Nikad nisam voljela niti sam robovala planovima i rutinama, ali tako se samo posloži Potpisujem! Apsolutno ne potcjenjujem mame koje ne rade, jer znam da je biti domacica i majka posao sa punim radnim vremenom. Ali mislim da im je ipak lakse, jer i mame koje rade svaki dan 8-9 sati i dalje su i majke i domacice. I nas kada dodjemo kuci ceka kuhanje rucka, ciscenje, pranje, peglanje i naravno potreba da se posvetimo svojoj djeci i ukucanima. Pa ja prva vidim koliko mi je lakse vikendom i kada sam na odmoru pa sve te svakodnevne obaveze sebi lijepo rasporedim u toku dana i ne moram kuhati, peglati, kupati se poslije ponoci, a u 8 opet na posao.
< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 23.7.2012 14:58:38 >
|