Galicia -> RE: Karijera i/ili maj�instvo ? (12.3.2012 14:35:03)
|
Moj komsija S, iz BanjaLuke je izabrao ocinstvo nad karijerom. Taj covjek je visoko obrazovan, kulturan, fin i divan otac, ali je htjeo da ostane kuci sa malisanom svojim. Ne vidim tu nista lose, cak sta vise i drago mi je da je tako, ali rijetki su ti slucajevi. Ja sigurno ne bih mogla ostati kod kuce a da ne radim. Karijeru sam izgradila, tj skolovala se za ono sto sam htjela, imam dobar posao, i ako ikad dobijem otkaz u ovoj bolnici, uvijek si mogu naci posao u drugoj. Ja sam osoba koja je ispunjena samo kad sam u radnom odnosu, iz vise razloga. Ne samo to, ja koja nemam djecu jos, znam 100% da se djeca moraju druziti sa svojom generacijom za zdrav i normalan razvoj insana. Sto znaci, i kad bih ostala kuci sa njima, sta cu im ja po 10 sati na dan, da me gledaju i ne razdvajaju se od mene, kad znam da im nije to bas puno od pomoci u njihovom normalnom razvoju. Normalno je da ce od 2 godine zivota, se druziti sa svojim vrsnjacima. Onda ostah ja sama kod kuce, da cistim, perem, a ne pridonosim nikakvo dobro drustvu u kojem zivim. Ovo je samo moje licno misljenje, i stojim iza toga.
|
|
|
|