hanabanana -> RE: Karijera i/ili maj�instvo ? (12.3.2012 13:40:49)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: Blue rose RR IZVORNA PORUKA: hanabanana Ali da ne mislite da nipodaštavam, ja ću sada reći da ipak znam jednu ženu sa karijerom. ( Po mom shvatanju šta bi trebala biti profesionalna karijera. ) I ona je na ovom forumu, i nadam se da će se prepoznati. Toj ženi skidam kapu, a čisto sumnjam da je plaćaju basnoslovno za posao koji obavlja.... Pridružujem se naklonu, jer ipak pored onoga što je/nas čeka u/oko/na/pored kuće, stigla je i uspjela sve ono o čemu mi naglabamo danima ovdje. Malena - svaka čast malena. MIslimo li na istu. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] I da...htjela bih reći....ja imam dobar posao, i dobro me plaćaju. ( za mene je sve preko 1500 dobro, možda neko misli suprotno ). Puno sam putovala, od kad imam djecu gledam da me mimoidje sve što može. Mogla sam napredovati, ići na regionalne okvire....nisam. I opet kad bih dobila kakve lude pare, otkaz bih poslala sms-om. Kako bih ja znala divno rasporediti svoju lovu i svoje vrijeme. Mislim da bih se tada bacila na učenje. Upisala bih nešto što nema veze s ovim što sam završila. MOzda bih se odvazila i knjigu da napisem.....Kad moze N.C. sto to ne bih mogla ja, garantujem da sam pismenija. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Evo ja sam vec napisala da poznajem zenu s ovog foruma za koju bih mogla reci da ima karijeru. Uz to, jako je prijatna, drustvena, ljubazna.....Ne znam kakva je majka, ali onako blaga osoba morala bi biti dobra majka. Rekla sam i da ne znam sta bi znacilo imati karijeru u bosanskim uslovima?! Neko bi možda rekao da ja imam karijeru, ja to ne mislim. Mislim da imam dobar posao, koji mi pruza dosta mogucnosti, ali ne mislim da imam neku karijeru. Ja u nedelju letim na sluzbeni put, mogu se vratiti u cetvrtak, ali sam izabrala da se vratim u srijedu navece i to tako sto cu morati dio puta preci vozom, do druge drzave i drugog grada. I da ne bi ostala jedan dan duze, i vratila se u cetvrtak u tri, direktnim letom, ja sam odlucila da u srijedu nakon zadnjeg sastanka odem na voz, kojim cu se voziti dva sata do druge drzave i grada koji ima let za SArajevo u 21.00. pa cu stici još i djecu da vidim. Dok nisam imala djecu ove varijante mi nisu na pamet padale. Sada padaju. Moj licni stav je sazet u jednoj recenici: Rad je stvorio covjeka!
|
|
|
|