M kao Mama
|
Auh, prvi dan je iza nas, jutros sam bila van sebe, odvelismoje muž i ja, i kada smo došli do njene sobe, ajme meni, vriska na sve strane.LAjla izgubljena, ne zna šta je snašlo. Neće da uđe, pita zašto djeca plaču, ja kažem nisu se naspavali i ona neće da uđe. Zamolim ja jednu curicu kojoj je isto prvi dan, ali je tako fina, ne plače da je uzme za ruku i da se malo igradju. Hena je uzela Lajlu, ušle su, a ja preko vrata, dođem do pola puta, kad Lajlin rusak meni na rameu, kako ću se sada vratiti, vratim mse nekako zamolim tetu iz kuhinje da odnese ruksak i da mu usput kaže da li plaće. Kaže teta ne plaće, mada joj nisam vjerovala, Dogovorila sam sa tetom da dođem oko 11. Nađem se sa mami 1 i Hanom na kafi o ona mi kaže daje bolje da je ostavim neka prespava, da joj i to ne bi bio šok, i odem ja u 11 sati po nju, kad oni jedu svi zajedno, nije me vidjela, opet zamolim jednu vaspitačicu da ode do LAjline i pišta šta dalje, kad LAlina učiteljica me vidje i maše, da idem, I tako i bi, došla sam po nju u 14 sati. Plakala je, navodo rekoše mi da su spavali i da ih je jedan dječak uznemirio jer je plakao. ALi, šta me frapiralo, njih je 10 i svi plaču ,a jedan dječak spava li spava, a obdanište se ori. Helem evo ja is vekrva komentarišemo da je Lajla malo čudna, hahahah, kaže svekrva da im nisu dali šta za smirenje, beli je i njoj sve to šok. Kažala mi je da je plakala jer mene nije bilo. Cijeli dan pričamo kako mama mora raditi da zaradi pare, a LAli mora iću u obdanište. Vidjećemo kako će sutra biti. Nadam se da su i ostale mame dobro pošle.
|