emma.L -> RE: Male tajne velikih kuharica :) (2.3.2010 16:51:12)
|
Mi pravimo pureće batake tako da ih dobro natrljamo senfom i začinima (bosiljak, ružmarin, vlasac, peršin, malo vegete) i onda zapečemo pod folijom, a kasnije tu foliju skinemo i zalijemo limunovim sokom (nekih možda 1,5 dl) i još malo senfa (to se razmuti prije). Vratiš u rernu prvo malo još ispod folije, a onda foliju skineš da se zapeče. Bude preukusno, a uvijek nam bude malo sosa za umakanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. A pureće filete istučem, namažem senfom i ostavim par sati u jogurtu. Budu super mekane šnicle. A to za gustinu graha i variva rješavam štapnim mikserom. Samo sekundu ga ubacim u šerpu, jedan "bzzzz" i za par minuta super saft [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Krompir iz rerne - ogulim, izrežem uzdužno na četvrtine i stavim u kesu najlonsku sa šakom pure, malo ulja, travama i vegetom. I onda mlatim tom kesom malo da se sve fino zalijepi i istresem u tepsiju. Bude super ukusan krompir sa zlatnom koricom od pure.
|
|
|
|