ivanak -> RE: Male tajne velikih kuharica :) (2.3.2010 17:42:03)
|
Evo što meni trenutno pada na pamet: - kad pečem pile uvijek mu u onu rupu stavim oguljenu od kore jabuku, tako da ona ostane sočna, meka (pile pokupi sok od jabuke ) i zarežem koru i direktno na meso stavim vegete, crvene paprike, petrusina, malo soli... nekad začinjam medom, nekad bijelim vinom, nekad pivom.... - kad pečem teletinu ( prsa ) obavezno stavim bijelo vino i ružmarin pa tek onda ostale žačine, - kad rolam teleća prsa ( bez kosti ) obavezno posolim i malo zalijem vino i zamotam u foliju i tako pečem duže vrijeme na 170 stupnjeva i pri kraj dignem da dobije malo bojice - ne smije se skoriti - kad ribu stavljam u brašno radim ovako : u brašno dodam malo soli i malo smljevenih badema da dobiju lijepu koricu i lijepo mirišu - kad pohujem piletinu uvijek u ono brašno stavim i malo parmezana, piletina je lijepšeg okusa - kad prigam priklice, vaše peksimete u tijesto stavljam rakije da ne upiju više ulja - kad pravim biskivt uvijek ubacim malo ulja u tijesto, jer tada bude mekše i uvijek zalijem sa vodom i rumom, a ako ne s time, onda mlakim mlijekom Napišem još štogod....
|
|
|
|