iv@ncica -> RE: korizma (17.2.2010 16:56:45)
|
evo pocela je i ova korizma, jos proslu sam bila trudna..kako vrijeme leti..no nebitno, svejedno sam postila i tada kao trudnica..i ovu isto..ja prakticiram odavno ponedjeljke, srijede i petke..nekako mi ipak puno vise dana u tjednu..inace moji u obitelji poste utorke i petke i naravno sve ostale zapovjedne. No inace petkom postim od mesa, rijetko kad nisam. Odricemo se kako kad, vecinom slatkisa, grickalica,cigara, tv-a, izlazaka, neke odjece i neceg do ceg nam je stalo...sjecam se da sam se jedne korizme odrekla nakita-điđa..jer ih jako volim i u to sam vrijeme pravila nakit..bas mi je bilo neobicno..osjecala sam se kao gola bez nekih mojih dragih predmeta ..to je ljudima bilo smijesno, ali zar nije zrtva odreci se necega bas dragoga...jednom cu se odreci interneta [sm=smiley36.gif] inace sve ostalo ide po standardu do Uskrsa i velikih dana, malo manje muzike, vise Svetog pisma i vise molitvi za ove dane, imaju cak i one preporucene koje se mole u ova doba za oproste i za duse u čistilistu... naravno korizmu kao i svaki drugi dan bi trebali malo vise posvetiti molitvi,pokori i ciniti vise dobrih djela. eh da vec nekoliko godina imamo standardnu kutiju za siromasne u koju kroz korizmu skupljamo priloge za pomoc onima koji nemaju, pred Uskrs je odnesemo u zupni ured..ili se dogovorimo pa skupimo novaca i kupimo najosnovnije i odnesemo nekome koga znamo, jednom smo slali i u Majcino selo, tako svaki put negdje drugo.
|
|
|
|