|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
13.3.2012 11:34:30   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Iman83

Alma, za uši ne znam, ja ih normalno perem kod gusula...ali i nos, ja obavezno prije gusula tri put isperem vodom nosnu šupljinu i usta.
A za uši ne znam da li smiješ zbog svog stanja da ih izostaviš.

perem i ja nos i usta ali sam mislila da nikad ne znam da je voda usla do kraja u nosne supljine pa se time vodim ali bojim se da radim tako napamet bez da se konsultujem s nekim...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2276
13.3.2012 11:57:26   
jasmin
Almice,sto se tice usiju,svakako pred svaki gusul uzima se abdest,dakle abdestis se kako inace treba s tim da se izostave noge i one se operu na kraju gusula.U tom abdestu ti potares usi mokrom rukom,dakle ne nasipas vodu.Onda kod kupanja mozes zastiti usi.Jesi li konsultovala ikog ucenog po pitanju tvojih nedoumica?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2277
13.3.2012 12:43:00   
Alma_27
jasmin, e vidis svakako i usi malo potarem prije kupanja :) nisam pricala s nekim ucenim. mogla bih nekoga naci... jesam malo trazila po internetu i nasla sam da se uzima temejum ako zbog bolesti ne mozes da se kupas. ovo kod mene nije bas bolest nego vise prevencija bolesti pa sad je to bas osjetljivo a opet namaz mi od toga zavisi

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2278
14.3.2012 16:35:50   
Hannica
Opet ja.user posted image Nadam se da ovog puta necu nikoga zbuniti.user posted image
Imam pitanje vezano za kumstv tj.sisanje djece.Znam da nema veze sa Islamom ali me zanim da li je grijeh to raditi i obiljezavati.
Unaprijed hvala.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2279
14.3.2012 19:12:31   
jasmin
Opet ja :).
Ja cu samo navesti hadise...
Od Ebu Hurejre, radijAllahu anhu, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Neće nastupiti Sudnji dan sve dok se moj Ummet ne prihvati djela prijašnjih generacija (naroda) pedalj po pedalj, lakat po lakat.“ ...Buhari

Od Ebu Seida El-Hudrija se prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Sigurno ćete slijediti običaje onih prije vas, pedalj po pedalj, lakat po lakat, čak i kada bi ušli u gušterovu rupu vi biste ih slijedili.“ Rekli smo: „Allahov Poslaniče, židovi i kršćani?“ Odgovorio je: „Pa ko drugi.“ Buhari i Muslim

''Ko oponaša jedan narod on njemu i pripada.'' (Buharija i Muslim)

Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao:
„Ja sam vaš predvodnik na Izvoru (Havdu), Ko mu priđe napit će se, a ko se napije nikada neće više ožednjeti. Prići će mi ljudi koje poznajem i koji mene poznaju, a zatim će se između mene i njih staviti pregrada.“ (El Buhari, Kitabu reqaiq, 264/7, Muslim, Kitabu fedail, 1793/4,229)

U drugoj verziji kaže: „Oni su od mene.“, pa će se reći: „Ti ne znaš šta su oni poslije tebe uveli novo.“ Reći će: „Neka je daleko onaj koji je poslije mene mijenjao.“ (El Buhari, Kitabu reqaiq, 264/7,6583)

Od Šekika a on od Abdullaha prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Moj Gospodaru, moji ashabi, moji ashabi. Pa će se reći: „Ti ne znaš šta su oni poslije tebe uveli novo.“ (El Buhari, Kitabu reqaiq, 262/7,6575. Muslim, Kitabu fedail, 1796/4,2297)

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2280
14.3.2012 21:08:42   
Hannica
Hvala Jasmin.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2281
15.3.2012 18:06:51   
Ella_H
Ja dok sam bila mlada i zelena
ispadoh kao neki ludjak iako nisam bila
ni pokrivena tad jer nisam dala starijem sinu to nekakvo
sisanje i kumstvo, ma koje reko crno kumstvo to su
kod nas radili pripadnici drugih vjera cini mi se.
Eh od tad pa nadalje krenuse crni dani za mene
i moja misljenjauser posted image , to je bila kap koja je prelila casu.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2282
15.3.2012 20:10:18   
mamina princeza
ni ja ne prihvatam to sisanje za prvi rodjendan ... to mije nekako totalno iz neke druge vjere ili drugih obicaja prihvaceno. al ne zamjeram ko to radi.. svako sebi odlucuje i ne upustam se u to:)
mi smo sad malog sisali 14 dan jer je sunet i mis mose dogovorili nase misljenje da smo to trebali da uradimo a kakvih smos amo komentara i svadja zbog toga dobili da covjek ne povjeruje. :( Al dragi Allah dz.š. ce dati da se sve to zavrsi onako kako je hairli za nas.
A masa ljudi koji su bas u vjeri, u ibadetu praktikuje to sisanje za prvi rodjendan i nista im s ene kaze. to se na nasim prostorima sve nesto izmjesalo sve nesto naopacke...

IZVORNA PORUKA: Ella_H

Ja dok sam bila mlada i zelena
ispadoh kao neki ludjak iako nisam bila
ni pokrivena tad jer nisam dala starijem sinu to nekakvo
sisanje i kumstvo, ma koje reko crno kumstvo to su
kod nas radili pripadnici drugih vjera cini mi se.
Eh od tad pa nadalje krenuse crni dani za mene
i moja misljenjauser posted image , to je bila kap koja je prelila casu.

E ovako i ja sad isapdoh svasta nesto.... od ekstreiste do ne znam ni ja cega zbog ovog sisanja. A ja bas nisam u svemu toliko ni onoliko koliko bih ja zeljela imam jos puno koraka do onog osnovnog ( nisam ni pokrivena) - sto kazes "crni dani" krenuse.

< Poruku je uredio mamina princeza -- 15.3.2012 20:14:32 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2283
15.3.2012 20:13:19   
Rabi

IZVORNA PORUKA: jasmin

Almice,sto se tice usiju,svakako pred svaki gusul uzima se abdest,dakle abdestis se kako inace treba s tim da se izostave noge i one se operu na kraju gusula.U tom abdestu ti potares usi mokrom rukom,dakle ne nasipas vodu.Onda kod kupanja mozes zastiti usi.Jesi li konsultovala ikog ucenog po pitanju tvojih nedoumica?

Ja ovo ne znadohuser posted image

Znaci prije gusul/kupanja uzmem abdest i onda se kupam?

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2284
15.3.2012 21:58:13   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Rabi

Da draga,najprije se opere spolovilo,zatim se abdesti(noge se ostave za kraj),zatim se kupa.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 2285
15.3.2012 23:12:20   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Rabi

Da draga,najprije se opere spolovilo,zatim se abdesti(noge se ostave za kraj),zatim se kupa.

Jooojjj pa nisam ni ja ovo znala, ja sam se prvo kupala, pa onda opet pred namaz uzimala abdest user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2286
15.3.2012 23:15:30   
SdZ
Ni ja nisam ovo znala, ali Allah je milostiv. Odsad cemo pravilno.user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2287
17.3.2012 22:44:25   
Lejla87
Farzovi gusula: isprati dobro usta i nos 3 puta i oprati cijelo tijelo da nigdje suho ne ostane.
Uzimanje abdesta je sunet.

Davud&Jakub

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 2288
18.3.2012 8:39:30   
chantal
isprati dobro usta i nos 3 puta i oprati cijelo tijelo da nigdje suho ne ostane

Ovako i ja!

(odgovor članu Lejla87)
Neposredna veza do poruke: 2289
18.3.2012 9:08:23   
malena sharena
I ja

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 2290
26.3.2012 17:00:12   
lajlac
Ebu Hurejre r.a. je rekao: "Rekli smo, O Allahov Poslanice! Pricaj nam nesto o dzennetu i njegovoj konstrukciji, a on je rekao: "Njegovi zidovi su od zlata i srebra, a sastav gradze od miska, kamenje je od bisera, dragog kamenja. Zemlja je mirisna. Ko u njega udze osjetice svu ljepotu i nece osjecati tugu. Trajno ce zivjeti i nece umirati. Njegova odjeca se nece mijenjati niti ce njegova mladost prolaziti." (Ahmed i Tirmizi)

Zenice moje!!! Citam i ne mogu da se zapitam, kad covjek predje na drugi svijet, hocu li i na onom svijetu biti dijete svoje majke i oca? Znam da smo svi djeca Bozija, kazu mladost nece prolaziti, znaci da ce moja mama biti mlada :)
Pitam se isto, sto nas ceka? Molim dragog Boga da bude milostiv prema nama kojima se same, misli, pitanja i sumnje namecu. Ako i sumnjamo ponekad i prevrcemo raznorazne teorije u nasim mislima, nadam se da nas Bog nece kazniti na najgori nacin i da ce nam oprostiti svima.

p.s. jao, moja pitanja su ponekad glupa, sta cu user posted image

Lajla

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 2291
26.3.2012 19:31:14   
jasmin
Ljepotice,nismo mi djeca Bozja,mi smo Njegovi robovi.
A na onom svijetu,ako udjemo u dzennet i mi i nasi roditelji,naravno da cemo biti njihova djeca,s tim da cemo svi biti istih godina,33.A sta nas ceka...eh mila moja,svakoga ono sto je pripremio.Ko je obozavao Allaha onako kako je On naredio,i iskreno se uzdao u Njega,da ce mu djela primiti i da ce mu se smilovati,nema sumnje da ce ga cekati Njegova milost,oprost i vjecni uzitak.A onaj ko bude radio suprotno naredjenju Njegovu...njega ce Milostivi obracunati shodno onome sto,kako i koliko je radio.Molim Allaha da budemo od prve skupine,da se smiluje nama,nasim roditeljima,potomcima,rodbini i svima onima koji slijede Njegova naredjenja do Sudnjeg dana.
I za one sumnjive,koji se pitaju je li to zaista istina?Mozda nije...
Dobro...a sta ako jeste.Ja znam da jeste...ali za onoga ko sumnja,sta ces kad umres,pa nakon sto se rodbina,prijatelji i svi oni koji su pratili dzenazu,razidju...pa dodju meleci s pitanjima; ko ti je Gospodar,ko ti je Poslanik i koja ti je vjera...sta odgovoriti?Jer onaj ko nije zivio po naredbama Gospodara,slijedeci Poslanika Muhammeda,kao pripadnik islama,nece moci ispravno odgovoriti na ova pitanja.

user posted image
user posted image
user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2292
26.3.2012 20:25:26   
Rabi
IZVORNA PORUKA: Lejla87

Farzovi gusula: isprati dobro usta i nos 3 puta i oprati cijelo tijelo da nigdje suho ne ostane.
Uzimanje abdesta je sunet.

Ovako sam ja radila, prije kupanja! Nisam uzimala abdest, vec sam se samo kupala i trudila se da mi nigdje suho ne ostane!

Lajlac nisu ova tvoja pitanja glupa....Treba da pitas! Svako dodje u takvu fazu gdje se pita, sumnja... Ti treba da se raspitujes, citas, trazis odgovore na svoja pitanja...I uz Boziju pomoc izadjes na pravi put! Kad ces prestati da sumnjas i da se pitas sta, kako, gdje...

Ja samo kazem, nama je mrijeti pa kako god ti okrenes! A Stvoritelj postoji, u to nema sumnje!!!! Samo se osvrni oko sebe, svemir, radjanje, stvaranje, cijeli sistem zivota...kreni od one naj manje bubice koja zivi, leti, radi....Ko je to stvorio? Samo Uzviseni!!! Pa evo, meni je dovoljna spoznaja da se mnoge stvari napisane u Kur''anu obistinjuju!!! Ko je to mogao znati? Samo On...
Ja samo molim da nam svima Allah podari pameti, zdravlja i sabura u ovom prolaznom zivotu!!!
I znate sta jos.....
Kroz cijeli zivot tezimo ka boljem, ljepsem....tezimo da budemo bolji ljudi, da drugimo pomazemo kad god mozemo(mada je takvih danas jako malouser posted image )...Znaci tezimo samo ka boljem....Nevjerujem da se lanac prekida umiranjem....Savrsenstvo sigurno postoji i ono nas ceka, samo je do nas koliko cemo ga zasluzitiuser posted image
Nadam se da ste me shvatile sta zelim reci!

< Poruku je uredio Rabi -- 26.3.2012 20:26:02 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Lejla87)
Neposredna veza do poruke: 2293
26.3.2012 20:55:06   
Rabi
http://www.youtube.com/watch?v=s9cALp1aEGc&NR=1&feature=endscreen

Lajlac, pogledaj obavezno!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 2294
27.3.2012 1:26:25   
lajlac
Rabi i Jasminuser posted image
Rabi* Ne sumnjam ja u postojanje Boga, mozda jesam prije, ali sada nikako. Ko sto ti kazes, samo se treba osvrnuti okolo,, posmatrati i sve sto vidis je dokaz neceg Uzvisenog i Savrsenog i Mocnijeg.
Jasmin* hvala na odgovoru! Ti to tako lijepo pojasnis i potkrijepis. 33 godine? Jao ljepote, ko zasluzi, naravno. Jao moji roditelji komunjare zesceuser posted image Kako cemo mi u raj? Samo vjeruju u dobro i u medjusobno postovanje i toleranciju. Vjeruju oni i u Boga, ali nisu praktikantiuser posted image O Boze!
Ja imam zelju i znam da cu poceti klanjati, samo cekam da odapnem vise user posted image , samo da mi je poceti.
Mnoge sumnje su mi razjasnjene, ne brinite, drage moje. Sve to uz pomoc vasu.
Danas sam razgovarala s jednom prijateljicom i kaze: ako ne vjerujes u Dzehenem, ako samo mislis i sumnjas u nepostojanje, vec ti je zapisan, tako nesto. Pa sam se odmah prepala...Kontam, to je tako strasno...Pa valjda je dozvoljena covjeku sumnja. Ne znam. Nek nam se Bog smiluje.

Lajla

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 2295
   [Obrisana poruka]
27.3.2012 9:46:06   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu lajlac)
  Neposredna veza do poruke: 2296
27.3.2012 9:55:57   
jasmin
lajlice,mnogi su `zadojeni` komunizmom.Ali to ne znaci da ce umrijeti bez vjere u Boga,jer ima jedan hadis,koga islamski ucenjaci nazivaju >>zabrinjavajucim<<:
Prenosi se od Ebu Abdurrahmana, Abdullaha ibn Mes’uda, neka je Allah zadovoljan njim, da je rekao: “Pricao nam je Allahov Poslanik, s.a.v.s., a on istinu govori i istina mu kao objava dolazi: Uistinu se svako od vas, u utrobi svoje majke, oblikuje cetrdeset dana kao kap sjemena, zatim biva kao ugrusak isto toliko, zatim biva kao gruda mesa isto toliko, a zatim mu se posalje melek pa mu udahne dusu i propisu mu se cetiri stvari: propise mu se nafaka, koliko ce zivjeti (edzel), kakva ce djela raditi i da li ce biti sretan ili nesretan. Tako mi Onoga pored kojeg drugog boga nema, neko od vas ce raditi djela stanovnika Dzenneta sve dok izmedu njega i Dzenneta ne bude koliko je lakat, ali ce ga preteci ono sto je propisano, pa ce raditi djela stanovnika vatre i uci ce u nju. I neko od vas ce raditi djela stanovnika vatre, sve dok izmedu njega i vatre ne ostane koliko je lakat, ali ce ga preteci ono sto mu je propisano, pa ce raditi djela stanovnika Dzenneta i uci u njega” (Buharija – poglavlje o kaderu i Muslim – poglavlje o kaderu).
Dakle,niko od nas ne zna kakva ce mu biti konacnica,ali se trebamo truditi da zivimo po Bozjim propisima i moliti stalno Uzvisenog da umremo kao istinski vjernici muslimani.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2297
27.3.2012 10:09:18   
chantal

A na onom svijetu,ako udjemo u dzennet i mi i nasi roditelji,naravno da cemo biti njihova djeca,s tim da cemo svi biti istih godina,33.

Svi ćemo imati po 33 godine??Prvi put čujem za to,pa me baš zanima,jel ima neki hadis??

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2298
27.3.2012 10:12:30   
jasmin
Muaz ibn Džebel prenosi da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ‘’Džennetlije će uči u džennet golobradi sa podvučenom surmom ispod očiju, i svi će imati trideset, odnosno, trideset i tri godine.’’ (Tirmizi)

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 2299
27.3.2012 12:00:59   
lajlac
Znaci, draga Jasmin, nikad se ne zna...Mogu biti i dobar vjernik, ali ako mi je propisana Vatra...
Ali mozemo dovit da tako ne bude...da nam se dragi Bog smiluje...
Strasno je i pomisliti da mi je takvo nesto propisano...Strah me obuzima. Sta ako me i pored molitve, zivot odvede u nesto lose i ruzno...gdje nema pomoci. Ali opet, Bog je uistinu milostiv, kazu da te Bozija milost nece odvesti tamo gdje te nece i zastititi...nekako me to tjesi.

Lajla

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *