mamine oci -> RE: Zene sa Hidzabom (18.2.2010 13:00:54)
|
IZVORNA PORUKA: mamica87 IZVORNA PORUKA: veeseelaa Proslavljanje rođendana nije u duhu muslimanske tradicije, ali nije ni zabranjeno nekim posebnim zakonskim tekstom. To spada u običaje - adete, a ne u ibadete, a običaji u osnovi nisu zabranjeni osim ako sadrže nešto što je u suprotnosti sa šerijatom. Kako će izgledati ta svečanost, nije poznato. Ako od vašeg prisustva ovisi održavanje rodbinske veze, smatramo da nema smetnje da tome prisustvujete, pod uvjetom da ne učestvujete u nečemu što se kosi sa islamskim propisima. Pa na to sam i ja mislila!!Ne bi mogla zamisliti sad da za B rodjendan ne obiljezim to,naravno bit ce pozvani prijatelji s djecom i rodbina ali ne vidim u tome nista starsno ako nema sta da sto bi moglo se kositi s nasom vjerom. [sm=bravo.gif]obeljezavam rodjendan samo znaci za mene je to druzenje sa dragim osobama ja mogu tortu da napravim i drugi dan i pozove drage osobe kolac napravi u ime Allaha i sta god da pravim proucim Bismiluu, da se druzimo,nista strasno,pridrzavam se propisa,ne pusemo svecice,nekonzumira se alkohol, taj dan se i svaki dan se zahvalim Alahu.dz.s., sto mi je podario djecu,sto se tice ostali praznika nisam ih praktikovala ni dok sam bila otkrivena,tako da to nije smak svijeta,ako ce me muz postivati,i imati zelju da mi pokloni nesto netreba mi neki poseban dan i datum da bi to obiljezavala,ja sam zaljubljena svaki dan,osmi mart mi je kad imam divan odnos sa mm kad nisam nasekirana,kad smo svi zdravi,za mene su to ko praznici....
|
|
|
|