scarlett -> RE: Zene sa Hidzabom (28.6.2011 23:56:14)
|
Ovo sam pronašla da je lijepo proučiti: Povodom Lejletul-miradza klanja se posebna nafila namaz. Ova se nafila sastoji od dvanaest rekata. Selam se predaje nakon svaka dva rekata. Na svakom rekatu, na kijamu, uči se Fatiha i Kul huvallahu ehad jedanput. Nakon namaza prouči se: - "Subhanallahi vel hamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber" (stotinu puta), - istigfar (estagfirullahi stotinu puta) i - Allahumme salli ala Muhammed ve ala aU Muhammed (stotinu puta), Nakon toga zatraži se ono što se želi od Allaha, dz.s. (Muhammed en-Nazili, Hazinetul-esravil-kubra,1349.god. po H.str.43.) Lijepo je ovu nafilu klanjati nakon jacija-namaza, a prije nego što se klanja vitr-namaz. Može se klanjati u džematu, ali je bolje pojedinačno i u samoći. Nijet za ovu nafilu je: "Nevejtu en usallije lillahi teala salate lejletil-mi''radii edaen mustakbilel kibleti Allahu ekber." Bože Svemogući, ujedini naša srca u vjeri i ljubavi. Učvrsti korake naše u istini i pravdi. Osnaži volju našu u bratstvu i slozi. Rabbi jessir ve la tuassir Rabbi temmim bil hajr. Amin! Bože, olahkšaj, a ne otežaj, Bože, zavrsi s dobrim. Amin! MUBAREK LEJLETUL-MI’RADŽ OLSUN !! Šta od ovoga smije učiti žena u hajzu?
|
|
|
|