jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (22.4.2010 12:29:03)
|
I da napomenem da su nakon dva mjeseca svi prihvatili moj nacin zivota kako se samo moze pozeljeti.Bakica mi je kupovala odjecu za pokrivene i bila mi je velika podrska.Hvala joj.Kad cuvas Allahovo zadovoljstvo,Allah te pomogne zadovoljstvom ljudi. Ebu Hurejre prenosi da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Zaista, kada Allah zavoli jednog Svog roba, pozove Džibrila i rekne mu: 'O Džibrile, Ja volim toga i toga pa ga i ti voli.' Džibril ga zavoli, a zatim pozove stanovnike nebesa i kaže: 'Zaista Allah voli toga i toga, pa ga i vi volite.' Zavole ga stanovnici nebesa, pa se ova riječ o njemu proširi na Zemlji. Zaista, kada Allah zamrzi jednog Svog roba, pozove Džibrila i rekne mu: 'O Džibrile, ja mrzim toga i toga, pa ga i ti mrzi.' Džibril ga zamrzi, a onda se pozovu stanovnici neba: 'Zaista Allah mrzi toga i toga, pa ga i vi mrzite.' Oni ga zamrze, a zatim se mržnja prema njemu proširi na Zemlji." Muslim ga rivajeti od Suhejla, a Ahmed i Buharija od Ibn-Džurejdža, on od Musa ibn Utbeta, od Ebu-Hurejrea, a on od Poslanika, s.a.v.s.
|
|
|
|