jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (24.2.2010 12:36:16)
|
Sto se tice namaza koji izostavljas u toku mjesecnice,nisi ih duzna naklanjati,a post si duzna napostiti.Npr.imas mjesecnicu 6 dana u ramazanu,tih 6 dana nisi duzna naklanjati,ali si ih duzna napostiti.Jedino,npr,ako si mjesecnicu dobila u podnevskom vremenu,a nisi stigla klanjati podne naklanjaces samo podne,i tako svaki namaz.A kad se kupas od mjesecnice i okupas se u vremenu ikindije,trebas klanjati podne,pa ikindiju.Ako se kupas u vrijeme jacije,klanjas aksam,pa jaciju. Jesi li me shvatila? Prenosi se od Aise radijallahu anha:`Dobivale smo hajz(menstruaciju),pa nam je naredjivano napastanje posta,a nije nam naredjivano naklanjavanje namaza.`Hadis prenose Buhari i Muslim. Sto se tice naklanjavanja,ja sam razumjela bas ako nema drugog posla do tog da se onda u takvoj iznimnoj situaciji koristi. A zasto mila ne razgovaras s sefom da ti odobri samo 5 minuta,obecaj mu da neces to ciniti na javnom mjestu i da ces se vise dokazati po marljivosti na radnom mjestu?!Mislim da neces akobogda nista izgubiti ako ga lijepo zamolis,jer vidim da ti je iskreno stalo do toga. Savjetovala bih ti da,ako ne nadjes odgovor po pitanju smijes li spajati namaze,jer ja ti nisam toliko kompetentna odgovoriti smijes li,da se obratis s pitanjem na jednu stranicu i trebala bi dobiti detaljan odgovor.Ako zelis adresu stranice ja cu ti je poslati na pp.Da ti Allah da izlaz.
|
|
|
|