|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Macina trava
2.11.2008 11:59:15   
sabas
generalno ono sto sam nasla za zdravac crveni jeste da je za neplodnost spec za muske, a koliko vidim da je maca " za ciscenje" zenskih polnih organa, moja kolegica je konzumirala kombinaciju cimeta i meda za policisticne jajnike imala je cak i operaciju, ima jednog bebca, a prije par dana mi je javila da je opet trudna.
Za cure koje kombiniraju trave npr vrkuta maca ja nebi preporucila jer jedan travar mi je rekao da u kombinaciji gube neka svojstva i da se caj iskljucivo pije svijez znam i meni je mrsko ujutro kuhati pa cekati da odstoji zato ujutro napravim vrkutu jer je manja kolicina jedna solja a kada dodjem sa posla napravim macu pa navalim do pred spavanje onda opet solja svjeze vrkute

(odgovor članu emy)
Neposredna veza do poruke: 201
23.11.2008 18:13:23   
Anoniman
ja sam uzela danas macinu travu da bas,probam i to sad neznam jel,to ta pise ovako  Macina trava djeluje kao (sedativ za smirenje),KARMINATIV (srestvo koje poboljsava probavu)te se koristi u tretmanu nesanice i problema sa zeludcem.Dijeluje kao tonik za uterus  (srestvo za jacanje maternice),kao amenoreja(izostanak menustracije)dismenoreja(neredovne menustracije)MACINA TRAVA je najpoznatiji lijek za lijecenje steriliteta(neplodnosti)i zacepljenje jajovoda...Eto,tako sve pise na macini !!!!  

(odgovor članu sabas)
  Neposredna veza do poruke: 202
29.11.2008 11:22:50   
meriem
i ja sam takodjer pocela sa macinom travom ja sam je licno dobila od jedne mamine kolegice a ona je to dobila od jedne nane koja je ima u svojoj avliji, ova macina trava koju ja pijem uopste nije gorka ujutro popijem prvo jednu solju vrkute onda tokom dana pijem macinu travu odprilike 3 solje i navece prije spavanja jos jedna solja vrkute tako da cijeli dan ocajavam stim sto mi je sestrina kolegica koja je na isti ovaj nacin pila i ostala trudna rekla da ne prekidam 40dana, ona cak nije ni kafu ni vodu pila kad je zedna bila pila je macinu t. tako da cu se i ja potruditi da izbacim kafu pa ko zna vrijedi pokusati ja se nadam da cu uspjetiuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 203
10.12.2008 15:55:07   
meriem
evo ja pijem kao sto sam vec napisala vrkutu i macinu travu ali sad sam u dilemi da li da nastavim i da pijem 40dana, juce mi je bio 17dc i mene su grudi pocele da bole danas 18dc grudi me uzasno na dodir bole i u donjem dijelu stomaka imam blaze bolove kao pre menstruaciju ne znam sta da radim sad da li da prekidam ili ne helppppppppppuser posted image

(odgovor članu meriem)
Neposredna veza do poruke: 204
10.12.2008 16:19:14   
meriem
user posted image user posted image user posted image user posted image moze li me iko posavjetovati da li je se neko od vas nasao u slicnoj situacijiuser posted image

(odgovor članu meriem)
Neposredna veza do poruke: 205
24.3.2009 1:04:00   
AnamariA
dobro vece svima. nova sam na forumu i moze se reci da i ja pokusavam ostati u blazenom stanju vec god i po al ne ideuser posted image drage moje trebamo biti jake.... dobila sam recept koji je pomogao mnogim zenama pa me zanimalo da mozda medju vama nije neko sto je mozda pokusao ? ako niste htjela bih ga podjeliti sa vama i cuti misljenje

(odgovor članu meriem)
Neposredna veza do poruke: 206
24.3.2009 8:13:33   
meedic
Draga AnamariA dobro dosla na ovaj forum, a jos brze otisla sa njega. Bilo bi mi drago da podijelis sa nama taj recept, pa ce vec neke forumasice reci sta misle o tome i da li je neko tako koristio.

(odgovor članu AnamariA)
Neposredna veza do poruke: 207
24.3.2009 11:11:24   
ena0002
Anamaria dobro nam dosla user posted image , i cekamo taj recept user posted image . Ja sam misljenja da sve sto je na prirodnoj bazi ne moze skoditi, s tim naravno da se ne kombinuje sa tabletama (hormonima). Samo sam malo polijena u pijenju cajeva user posted image

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 208
24.3.2009 11:18:47   
meedic
Ena, ja sam ovaj ciklus pila klomifen i jos neke cajeve i kada sam otisla na folikometriju niti jednog folikula. Onda mi je doktor propisao Gonal f i naravno prestala sam piti te cajeve i dobila folikule :). Vjerovatno se ne trebaju piti cajevi kada se koristi hormonska terapija, dobro si to napomenula. 

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 209
24.3.2009 11:21:19   
ena0002
Neke cure su to spomionjale da su imale cak kontra efekat, zato je najbolje ili jedno ili drugo.

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 210
24.3.2009 11:28:58   
Leva
Evo mene ko kakva baba ali vas lijepo molim da se ni u snu ne igrate sa K i macinom travom tj. njihovim kombinovanjem. Macinu travu pijte samo kada se odmarate od terapije u suprotnom se moze desiti da vam jajnici budu previse stimulirani i u najgorem slucaju ako se pomocu Dabrostona ne moze rijesiti viska folikula pristupa se operativnom zahvatu.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 211
24.3.2009 11:34:50   
meedic
Hej Leva ja nisam pila macinu travu nego caj od lista maline. Macinu travu sam samo pila jedan mjesec kada nisam nista drugo i ciklus mi se produzio, zato me je malo strah je uopce koristiti.

< Poruku je uredio meedic -- 24.3.2009 11:36:06 >

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 212
24.3.2009 11:57:26   
Leva
Macina trava nekima prija a nekima ne, valjda kao i sve drugo user posted image
Caj od lista maline nisam probala, cak ne znam ni koja su mu svojstva. Nadam se da ces uskoro naci nacin da pomognes svojim folikulicama user posted image user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 213
24.3.2009 15:37:10   
AnamariA
evo i mene.. kako ste danas ? taj recept sto mi je dala koleginica kaze da je mnogim zenama pomogao a tako isto zelim da ga ja podijelim sa vama i razmijenimo misljenja... evo saljem recept drage:

2l domace rakije sljive
1 rukohvat suhe macine trave 1 rukohvat suhe kunice 2 korijena persuna s listom (uzduzno rasjecenog) Trave i persun potopiti u rakiju, ostaviti da odstoji 15 dana, a svaki dan malo promuckati flasu. Nakon 15 dana procijediti i piti po casicu (onu malu rakijsku) ujutro nataste i navece pred spavanje. Tokom ove kure, potrebno je piti caj od macine trave u koju ste dodali malkice kadulje...

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 214
5.4.2009 20:57:48   
misiiic
ja mislim da je macina trava najbolja kad je u beres tj ne u apoteci ja je pijem povremeno i meni se gadi  ismrdi  ifuj al sam nasla nacin mjesam je sa drugim cajem i manje stavljam da ga mogu pit  a kad sam je pokusala pit malo gusce vjeruj kad nisam povratila tako da ev i ja se trudim pijem taj caj i jos puno drugih i dosadilo mi je nema efekta macina sluzi kao da ucvrsti maternicu da moze zadrzat plod barem sam tako cula.a ev 8mjeseci se trudim i vec sam ocajna nema efekta
haha

(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 215
17.4.2009 12:23:05   
ksenija81
nova sam na forumu i zanima me da li su nekog boleli jajnici
od macine trave. Naime, kad sam je pocela piti istog dana
su poceli da me bole, cak i levi sa kojim nikad nisam imala
problema. Na desnom imam ciste s vremena na vreme, pa
se zbog toga nisam puno uzrujavala.
Pijem kombinaciju maca+virak jer nemam tu plodnu sluz,
a cini mi se da je sad tek nemam i 17. dan ciklusa.
Da li treba duze da se ceka na to?

(odgovor članu misiiic)
Neposredna veza do poruke: 216
17.4.2009 16:04:33   
brzamala
Ksenija dobro dosla i nista se ne brini.Bolovi u toku pijenja macine trave su normalni,i mene je tako zigucalo.Imala sam policisticne jajnike i nakon dosta popijene macine pregled je pokazao da je samo jedan policistican.Kontam da se ocistio upravo od nje i da je bol bio  posljedica tog ciscenja.Sretno.

(odgovor članu ksenija81)
Neposredna veza do poruke: 217
17.4.2009 16:11:25   
mala curica
I ja uvijek imam bolove u jajknicima kada pijem macinu travu,
pa sam se prepala i prestala sam je piti user posted image  

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 218
18.4.2009 17:03:05   
ksenija81
Brzamala, hvala ti puno na odgovoru, sad mi je malo lakse i naravno nastavicu da je pijem.
Jedino me brine sto sam prilicno suva od kad je pijem i predpostavljam da ce kasnije imati  efekta.
Cak nemam ni ono malo uobicjenog sekreta. Koliko si dugo pila macinu travu i da li u tom periodu
pokusavala ostati trudna?
Ja ustrvari ni ne znam da li imam ciste trenutno jer imam redovno na 28-29 dana. Do sada mi je kasnilo
samo dva puta oko 15-20 dana i imala sam jednu cistu koja je pukla sama. Sacekala sam jos koji dan
pre analiza i dobro je sto nisam uzimala neke tarapije.
Idem u petak na UZ pa cemo videti.
A macinu travu pijem jer nisam ostala trudna od pocetka godine, pa se bojim da nije neki veci problem mozda sa jajovodima jer sam imala ureoplazmu i esherihiju koje mogu uticati na njihovo zacepljenje.

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 219
18.4.2009 17:06:56   
mala curica
Ja sam 2006 god pila Macinu travu  2 mjeseca i ostala sam trudna user posted image
Pila sam je umjesto vode.
Dali je sada sta ona pomogla ne znam......user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

Neposredna veza do poruke: 220
18.4.2009 18:35:18   
brzamala
IZVORNA PORUKA: ksenija81

Brzamala, hvala ti puno na odgovoru, sad mi je malo lakse i naravno nastavicu da je pijem.
Jedino me brine sto sam prilicno suva od kad je pijem i predpostavljam da ce kasnije imati  efekta.
Cak nemam ni ono malo uobicjenog sekreta. Koliko si dugo pila macinu travu i da li u tom periodu
pokusavala ostati trudna?
Ja ustrvari ni ne znam da li imam ciste trenutno jer imam redovno na 28-29 dana. Do sada mi je kasnilo
samo dva puta oko 15-20 dana i imala sam jednu cistu koja je pukla sama. Sacekala sam jos koji dan
pre analiza i dobro je sto nisam uzimala neke tarapije.
Idem u petak na UZ pa cemo videti.
A macinu travu pijem jer nisam ostala trudna od pocetka godine, pa se bojim da nije neki veci problem mozda sa jajovodima jer sam imala ureoplazmu i esherihiju koje mogu uticati na njihovo zacepljenje.

Ja sam pila macinu,oko,dva ,tri mjeseca,ne znam stvarno tacno.I to samo nakon zavrsene mjesecnice pa do ovulacije,znaci ,oko 10-ak dana mjesecno.I da,pokusavala sam tada zatrudniti,i jos uvijek pokusavamuser posted image user posted image ne znam sta bih ti rekla za tu suhocu,macina je dobra ,i zato sto povecava plodnu sluz ,pa me cudi sto je kod tebe obratno.Ja sam imala te sluzi bas mnogo.Mozda pijes pogresnu macinu.Ima ih vise vrsta a prava,za zene koje zele da postanu majke je ocajnica,marulja,lat.marubium vulgare.Ona je dobra i za regulaciju hormona,za bolju ovulaciju i za plodnu sluz.

Neposredna veza do poruke: 221
18.4.2009 19:14:06   
ksenija81
Ja pijem od Josifa Pncica Marribuii Herba(ocajnica) i jako j gorka, mada sam se vec navikla.
Pijem i Vrkutu(Virak) ona je ok.
A da li znas da li je neko imao zbog macine trave sluz u stolici?
Pocinje da me brine, pa ne znam sta da radim. Imala sam strasne grceve u stoamku, retku stolicu
sa dosta sluzi(nema nikakvu boju).
Znam da maca podstice lucenje svakave sluzi ali mislim da ova sluz bas i nije dobra.

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 222
18.4.2009 19:32:35   
minka 77
Ja pijem macinu travu i vrkutu a mm crveni zdravac. Ja nemam nikakve slične nus pojave,čak mi je i user posted image  bila manje bolna. Ti se raspitaj kod dr. meni to ne zvuči u redu to sa stolicom i sluzi

Neposredna veza do poruke: 223
18.4.2009 21:46:38   
dipa
ja isto pijem macinu travu već neko vrijeme i nemam nikakvih problema već baš mi paše prije mi  user posted image nikad nije bila redovna i uvijek me je boljelo kad dobijem a od kad pijem macinu travu user posted image mi je redovna i ne boli kad dođe 

(odgovor članu minka 77)
Neposredna veza do poruke: 224
18.4.2009 23:11:24   
plava72
Ksenija,meni je vrkuta izazvala rijetku stolicu i grčeve u stomaku jer ona je još i za mršavljenje,Kada mršaš od nekog čaja zna se šta se dešava(trči na wc).Pila sam je samo 5 dana a trebalo mi je 10 da se dovedem u red.Nevjerujem da je od macine trave iako je gorka,to hoće od vrkute mada je blažeg ukusa.

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu dipa)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *