|
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 7.3.2015 18:28:23
|
|
|
|
Beba_Bu
|
Imam jednu priču,pa nisam znala gdje da ju napišem..Ne znam smijem li otvorit novu temu, ali evo ovdje ću najviše mi ide nekako na ovu temu.. Naime radi se o mojoj neni,koja je prije 3 godine preminula,rahmet joj duši u 79 godini života. Radi se o tome da moja nena se udala mlada i bila je u braku 12 godina , naravno bezuspješnih što se tiče trudnoće. Jedan jajnik nije uopšte imala,a drugi joj je bio policistični,tako da su joj doktori rekli : "Nikad nećeš imati djece." Naravno nena nije u to povjerovala i ,dok mi je ovo pričala govorila je :"Kad izvedem kravu na ispašu, krava pase sebi a ja sebi."Tako je bio starinski život,rad rad i samo rad.Još uz to imala je odvratnu svekrvu i svekra koji su je nazivali pogrdnim imenima kaže nena :"Ja na njivi radim,a njegovi roditelji govore , šta će ti ona, jalova , ne može djece imat, "kutariši je se." Bože, mogu zamislit kako joj je bilo to slušati.. U međuvremenu, moja pranena idući ulicom začuje glas bebe kako plače,primakne se a glas dopire iz kutije, otvorivši kutiju ugleda prelijepu malenu djevojčicu, koju uzme i znajući da nena nema djece i da je još uvijek pod stresom..Odluči je dati mojoj neni što i učinje uz pomoć policije i nadležnih organa moja nena dobije starateljstvo nad djevojčicom nadije joj ime , i usvoji je.. Nakon 8 godina , ponovo šok! Pojavi se prava mama ove djevojčice , i oduzme je..Nena ludi..Šta će jadna, kad samo pomislim nije to jednostavno .. Eh sad onaj ljepši dio,nakon dvanaest godina bezuspješnog truda , gubitka usvojene djevojčice, moja nena počne da pije redovno macinu travu,žalfiju, i još nešto je navela, uglavnom dosta je pila tih nekih trava..Naime macina igra glavnu ulogu.. I tako moja nena zatrudni,naravno to je bilo najljepše doba mojih dede i nene,dobili su zdravog sina ..Prelijepog..I onda tragedija.. Pošto su ga volili,naravno nakon 12 godina braka tko ne bi,svu su mu pažnju posvećivali , što on okom, to oni skokom,što bi danas u nas rekli.. I kupe mu u to doba bicikl,a vani je padala kiša..Nena nije dozvoljavala da ide vani,ali moj dedo se protivio :"Neka ga, neka ide , ako ima želju." I puste ga..Imao je 7 godina! Nakon što je ušao u kuću, tu noć dobije temperaturu i do ujutro umre..! Svi u šoku nakon toliko godina dobiju dijete i izgube ga..Pa je moja nena izgubila svaku nadu... (Oprostite malo na konfuziji,i ja sam malo zaboravila priču) Uglavnom,ponovo po doktorima, i tako to uglavnom : Sad su joj rekli da 10000% posto neće iomati djece, i da je bolje da se ne nada." Pogotovo u to vrijeme doktori.. -.- Tada je ona išla i hodžama i slično svemu..Bezuspješno.. I naravno opet krene sa travama, macina i ostale nabrojane..I zanese opet sina koji je evo hvala Bogu i dan danas živ i zdrav, te odmah nakon godinu dana zanese i moju mamu, koja je takođe hvala Bogu i dan danas živa i zdrava, njih dvoje je rodila u 37 i 39 godini života.Tako da se mojoj neni trud,tvrdoglavost, nevjera u doktore i vjera u trave ISPLATILA , naravno vjera u Boga :) Eto htjela sam sa vama da podijelim,da nikad ne gubite nadu, da bez obzira na sve uvijek postoji sutra i izlaz :) Moderatori ako nije ok, ova moja priča vi ju obrišite :) Ja sam samo željela da podijelim nenino iskustvo sa macinom i alternativnom medicinom :)
|
|
|