Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 26.1.2015 9:51:38
Pozitivna
Ja sam pila macinu travu ( napeta kataria) i vrkutu herbu u kombinaciji, to mi je preporucio travar, međutim nažalost nije došlo do trudnoće, ali te dvije u kombinaciji su super za upale i reguliranje ciklusa. Nakon trava radila sam Papa-test koji je bio extra, gin mi reče da je strašno uredan i čist, pa eto nadam se da će nekome ova kombinacija pomoći...
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 26.1.2015 15:56:01
mala curica
Imala sam jaku upalu jajnika,znala sam plakati i piti tablete za bolove.Antibiotike kada sam pila dodje mi do pogorsanja vaginalne flore talo da sam.od njih odustala. Tri mjeseca sam pila Vrkutu i osjetila sam.poboljsanje.Ciklusi nisu bili bolni,uredni su i sto je najvaznije rijesila sam se upale jajnika. Na mene je Vrkuta djelovala pozitivno,dok sam citala da nekima produzi ciklus.
Macinu travu sam pila od prestanka mjesecnice pa sve do ovulacije i prekidala sam je.Takodje tri mjeseca sam pila.
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 27.1.2015 23:01:42
Vodolija 2
U biljnim apotekama i U DM-ovima. Kosta 3-3.5 KM, malo je gorka ali se prezivi Sve najbolje ! Pandice, i ja sam kontala tako, ujutru solju macine, navece vrkutu pa sta Bog da...
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 28.1.2015 10:29:30
pandica
Dm, faveda, uglavnom po svim biljnim apotekama, a čak i ovim običnim. Kombinuj tako, mozda ti je najbolje. Sretno, nadam se da ćeš uskoro da se javiš sa pozitivnom viješću
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 28.1.2015 10:50:11
mala curica
IZVORNA PORUKA: Pozitivna
Da, za upale je jako dobra, ali bih voljela iskustva za trudnoću, kako se pije i koja vrsta. ...
Napisala sam da sam tri mjeseca oba caja pila i da sam odustala cetvrti mjesec i bas taj cetvrti mjesec ne dobijem,uradum test i Sada nezz jeli od toga ali mislim da je mnogo pomoglo.
Cure su ti vec napisale koju macinu travu da uzmes,ima ih vise vrsta. Ja sam pila po nasem nazivu macunu travu-ocajnica,jako je gorka ali navikla sam se na taj ukus.
Sretno s travcicama i da vec prvi mjesec bude zeljeni rezultat tj.
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 28.1.2015 15:32:36
Pozitivna
IZVORNA PORUKA: mala curica
IZVORNA PORUKA: Pozitivna
Da, za upale je jako dobra, ali bih voljela iskustva za trudnoću, kako se pije i koja vrsta. ...
Napisala sam da sam tri mjeseca oba caja pila i da sam odustala cetvrti mjesec i bas taj cetvrti mjesec ne dobijem,uradum test i Sada nezz jeli od toga ali mislim da je mnogo pomoglo.
Cure su ti vec napisale koju macinu travu da uzmes,ima ih vise vrsta. Ja sam pila po nasem nazivu macunu travu-ocajnica,jako je gorka ali navikla sam se na taj ukus.
Sretno s travcicama i da vec prvi mjesec bude zeljeni rezultat tj.
Smijem li da pijem u kombinaciji klomifen/dabroston?
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 28.1.2015 16:23:48
mala curica
Iskreno ja nisam pila nista s cajevima.Mislim da nebi trebala zajedno piti Komifen/dabroston i cajeve.
Koliko sam ja upocena macina pomaze u zacecu tj O,a Vrkuta da "ucvrsti" plod ako je doslo do oplodnje. Zato sam Macinu pula do O a poslije Vrkutu. To je moje iskustvo i ja sam tako koristila te cajeve.
Nadam se da ce ti se jos neka cura javiti i napisati svoje misljenje.
< Poruku je uredio mala curica -- 28.1.2015 16:26:30 >
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 29.1.2015 15:43:19
pandica
Ni ja nisam pila lijekove i cajeve u isto vrijeme. Nije mi niko nista rekao, ali mene je bilo strah da ne dodje do "kratkog spoja" Tako da ne znam, a oba čaja sam pila čitav ciklus, samo ne u toku
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 29.1.2015 15:48:50
mala curica
Ja ipak mislim da se ne treba u isto vrijeme piti cajevi i lijekovi.Ali ne smijem 100% da tvdim. Kako god odlucite zelim da vam se vec nakon prvog ciklusa travkica pojavi nesan veliki plusic. Sretno cure.
< Poruku je uredio mala curica -- 29.1.2015 15:49:54 >
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 29.1.2015 16:41:57
mala curica
Ceatitam Pandice zelim ti skolsku trudnocu i ugodnih devet mjeseci
Znam da si ugledala svoj plusic,u toku sam sta se desava u Cekaonici.Iako sam i ja svoj plusic ugledala ne zaboravljam te divne zenice i pratim sta se desava.
Pridruzi nam se na veseliju temu sa ostalim trudnicama.
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 30.1.2015 9:04:54
pandica
Hvala puno Ma i ja sam u čekaonici stalno, nekako nikako da se odvojim. Zanima me kojoj će se od ženica narednoj posrećiti, a ako Bog da sve će jedan dan doći na red i biti sretne i lijepe
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 2.2.2015 11:47:54
pandica
Ja 10 mjeseci, sa dijagnozom PCOS, hipotireoze...helem nista nije valjalo. Al eto hvala Bogu ima nade i da Bog dragi svakome, samo se malo treba strpiti i potruditi Bice ako Bog da i kod tebe
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 2.2.2015 16:11:17
mala curica
IZVORNA PORUKA: Vodolija 2
Pandice i Mala curice, koliko dugo ste bike trudilice za svoje srecice?
Vodolija,izvini tek sada sam vidjela pitanje. Ja sam se trudila 8 godina.Neku dijagnozu nisam imala osim jedne op na grlicu maternice,cestih i jakih upala jajnika. Jednostavno nije islo,vjerovatno je tako trebalo biti.
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 17.2.2015 7:30:09
Jelly85
Nova sam na ovom forumu i zelim podijeliti svoje iskustvo sa cajevima.U braku sam pet godina,ali nikako nismo mogli dobiti bebu.posle svih pretraga i svih urednih nalaza i kod mene i kod muza jednostavno se nista nije desavalo.U oktobru prosle godine pocnem piti vrkutu negdje sredinom ciklusa dvije solje dnevno,ujutru i uvece,a od prestsnka sledece menstruacije i macinu travu,tj. kupovnu i domacu u istom omjeru tri puta dnevno po jednu solju.To sam pila dva mjeseca citav ciklus,ali sam macinu travu preskakala samo u toku menstruacije.Posle dva mjeseca sam napravila pauzu i taman kad sam htjela poceti opet da pijem ja Juce sam radila test 27 dan ciklusa i Nikad nisam bas vjerovala u cajeve,ali sam bila istrajna i to da probam,a sada ih svima toplo preporucujem.
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.