M kao Mama -> RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija (1.8.2010 0:12:45)
|
Evo, da se i ja javim, dugo sam razmišljala da li da se javim i napišem svoje iskustvo, i na kraju dam odlučila DA. Večeras samo se vratili iz Ulcinja i moram kazati da sam razočarana, ovaj godišnji i ovaj odlazak na more nije ispunio moja očekivanja. Uh, da krenem, redom, toliko sam slušala kako je dole jeftinije, kako su cijene ovoljnije nego u Hrvatskoj, ja na žalost nisam naišla na situaciju, znači nakon skoro 6 sati putovanja došli smo u Ulcinj, i dali se u potragu za smještajem. Ikao je bila nedjelja , odnoso dan kada je smjena turista, tri puna sata smo tražili smještaj, na kraju našli smo apartman za troje 35 eura, što i nije tako povoljno. Apartmman je u D. Štoju u blizini Velike plaže, a to u blizini znači jedno dobrih kilomerat i po, što znači svaki dan na plažu autom, nama je bila kao najbliža Safari, ali išli smo na MCM jer je ona zaista najbolja. Ulaz na plažu se ne pleća, ali plačaju se ležaljke, dvije ležalkje i mali suncobran 6 eura, mežutim, taj suncobran i niuje dovoljan, jer sunce bije sa svih strana. Dobro, šta da se radi, šta je tu je, cijene su takve, da ono što je kod nas 1 KM tamo je 1 eura, a nešto i malo jače, odnosno skuplje. Evo malo poređenja, onaj zvijezda hljeb je 50 centi, voće je oko 2 eura (breskve, nektarine, banane, šljive), sok juice 2,30 eura, jabuka do 1,5 euro, puter 2, 2 i po eura, doner 2,5 i 3,5 eura, sladoled kornet 1 , 1,5, na štapiću do 2 eura, cijene u kafićima su malo, malo sukuplje nego kod nas. Pijesak, uh, raj za djecu, ali svi kostimi su uništeni, ali doslovno, pijesak je ušao u tkanje i od njih više ništa. More, valovi stalno, samo nekada malo veći, nekada malo manji, ali nikada mirno, što znači, stalno mutno more, dubina mora, katastrofa, do onih tikvica je voda meni bila do grudnog koša, a ja visoka 1, 72 cm, to me baš razočaralo, od plivanja ništa, Gužva u gradu, na plaži, saobraćaju, neopisiva, svi luđački voze , što me jue izludilo dodatno. I na kraju srećković koji ide plažom i nudi slikanje za 5 eura sa magarcem, majmunom, spajdermenom i zmijom, e ovaj me je dokusurio. Ja ima fobiju od zmija, a on paradira plažom. Definitivno Ulcinj nije ispunio moja očekivanja,
|
|
|
|