Lulu_08 -> RE: Duša duše moje (25.4.2011 8:12:45)
|
Ljubavi mamina, oko tatino, dedina princezo, nanina srećice, djedova lopužo, nenino srce, amidžina velika djevojčice... Danas je dan kada ti puniš 3 godine. Šta...??!! DA, 3 GODINE! Mama ljubavi ne može da vjeruje da si ti moja velika djevojčica. Ti si jutros, sva radosna što danas TI možeš „pufati toltu“ (puhati svjećice na torti), u svojoj vreći za spavanje skočila sa kreveta i protrčala kroz stan kako bi se što prije spremila za vrtić da sa svojim najdražim drugarima proslaviš svoj rođendan. Svo to vrijeme, tvoja mama te gleda i ne može da vjeruje svojim očima. Prije samo tri godine si ti u ovo vrijeme pravila haos u maminoj tibi, vrtila se i tamo i ovamo, gurala se i davala mi do znanja kako ćeš samo razigrana i vesela djevojčica ti biti. Mama je to oduvijek znala, ali danas cijeli svijet to može vidjeti. Svima ćeš danas pokazati kako si ti velika pametnica, kako uživaš u ovom svijetu, životu i svemu što ti on nudi. Sigurna sam da će danas zajedno sa tobom i svi tvoji drugari da uživaju, jer ćeš se ti pobrinuti za veselu atosmferu sa svojim najslađim „ping pong“ kikicama, jer upravo kao ping pong loptica će tvoje kikice da odskaču dok ti budeš cupkala, skakala od dragosti. Anđele, mama ti želi da uvijek budeš ovako vesela, da nikada ne izgubuš elan koji te pokreće, energiju koja struji tvojim venama, osmijeh koji krasi i sija kao niti jedna lampica na svijetu, mjesečinu i zvjezdice koje svjetlucaju u tvojim okicama, kikice koje razigrano skakuću, jer sve je to odraz tebe i tvog bića, tvog karaktera i tvog JA na koje je tvoja mama ponosna do neba. Srećo, mama te voli NAJVIŠE na svijetu, i to je jedina izvjesnost koju ćeš imati u životu. Duboko vjerujem da ćeš svojim karakterom i snagom sve ostale neizvjesnosti uspješno savladati i biti pobjednik svake utrke kroz koju budeš prolazila. A ukoliko nekada i ne budeš pobjednik, mama će biti tu da te utješi, i da kaže da nije uvjek važno pobjediti, da je svako sudjelovanje u utrci samo po sebi pobjeda... Za sve si Luna, za neke kojima si srcu draga si Lulu, pa neki te još uvijek zovu Baby-Lu, a mami si svojoj ŽIVOT! Na ovaj dan ti želim (sve što i svakog drugog dana tvog života) zdravlje, sreću, veselje, ljubav i prav put uz Božiju pomoć! Volim te milo moje...
|
|
|
|