teacher75 -> RE: Da li stupiti u brak? (1.2.2010 21:02:00)
|
IZVORNA PORUKA: prva MM i ja smo se vjencali na 5. godini fakulteta, on je radio, bili podstanari (radi svog mira), sva nam plata isla na te troskove, pred kraj mjeseca ja sam kuhala hljeb ponekad, ali smo bili sretni, zadovoljni i jos uvijek smo. Da sam znala da je ovako dobro ja bih se udala jos davno. Ne znam zasto se mjerite po bioloskom satu, dobar brak je nesto najljepse i treba sto prije poceti s tim, a ako se covjek razocara, bolje i sto prije da se razvede, sa 25, nego sa 30, onda je stvarno bioloski sat otisao daleko [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. meni je bilo lijepo sa mm i dok smo se zabavljali, samo sto je kratko trajalo jer smo oboje bili u godinama kad se treba osnovati porodica, pa smo se vjencali nakon 6 mjeseci zabavljanja. a da smo bili mladji bar 2-3 godine, bogami ja bih radije da smo se prvo zabavljali par godina pa onda brak, obaveze i djeca. voljela bih da smo vise proputovali, skupa izlazili sami ili sa prijateljima. cim smo se vjencali, izlasci su postali sve rjedji i rjedji, zatvorili se u kucu, skupo nam bilo ici po restoranima i kaficima (a dok smo se zabavljali znali smo otici), a sada je doslo dijete i sve ima neku drugu dimenziju. ne kazem da je lose u braku, samo bih voljela da je i onaj period zabavljanja trajao malo duze.
|
|
|
|