mamma mumi
|
Drage moje, prosla sedmica mi je bila horor. Normalan dan, uvece mm ga presvlaci i zovne me, kad tamo u preponi gutica velicine jajeta, pipamo ga , kaze ne boli. Spremimo se odmah u bolnicu na dj. hirurgiju, srecom gore dezurni dr Zvizdic, koji ga je i sunetio, pregleda ga, kaze moguce da je funiculocela ili ukljestena kila, salju nas na hitni UZ, ali nerjesi dilemu. Tu vece su ga punktirali3x su ga boli, jer kao ako dobiju bistru tecnost to je funikulokela, a ako dobiju zelenkast sadrzaj , morat ce odmah na hitnu operaciju jer su probili crijevo. Ma nepitaj te me kako mi je bilo, a on dusa draga mokar od znoja, pipanja, bodenja, i samo vice pusti me ciko nista me ne boli.Srecom dobili su bistar sadrzaj, nudili su da ostanemo na ospervaciji tu noc, ali ja sam potpisala i odvela ga kuci da ga ja osperviram. Mirno je prespavao noc, ujutro opet kontrola , Uz, i receno nam je da se to mora op. Naruceni smo 29.11.Sreca je u svemu sto je on i dalje ziv, skace, ali danas se vec poceo zaliti da ga boli, hrabar je , moze izgleda da trpi bol, ali ja zivim u strahu. On vec ima traumu od bolnice, i ako sam i ja i mm zdravstveni radnici, djete mi je u strahu od bijelog mantila.Da li je neko operisao funikulokelu. Dr Zvizdic mi je objasnio da je to laka operacija, da cemo ostati samo 1 dan i kuci,ali mene je tako strah, neznam kako cu sve to prozivjeti. Znam ima sve gore od goreg, tu noc bas kada smo ga doveli na pregled, dr je morao u salu da op. bebu tek rodjenu, i znam da ovo nije teska op, ali je ipak op. Neznam kako mu uraditi RTG pulmo, EKG, ma on nece da pridje bolnici.
|