Skvo RR -> RE: par pitanja za mame koje NE DOJE (27.1.2010 13:58:43)
|
Ah, moje "davne" vjecite dileme..... E, ovako mi smo uvijek jeli vise nego u tabelama....I vise i cesce....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja se nikada nisam opterecivala sta pise na pakovanju AD-a, vec sam slijedila neki svoj instikt. Vezano za termos bocu, ja sam imala obicnu u kuci, a kada sam vani izlazila nosila sam malu termosku za bebe koju sam kupila u Robotu (isto obicna ali negdje oko 2,5 dcl tekucine stane). Ja nikada nisam prokuhavala vodu, od pocetka sam koristila samo janu i samo stavim iz flase malo hladne, malo tople vode iz termoske i to je to. U milisekundama sam se istrenirala, kao sumanuta sam trcala tup tup i hapara gotova. Mislim da sam u pripravljanje AD-a usavrsila koliko je to moguce od strane ljudskog bica. Mi smo uvijek urlali za hapom! U vezi sa podgrijavanjem hape -----TO NIKAKO, ni u toploj vodi!!!! Ovo odgovorno tvrdim. Jednom pripravljena hapa ako se ne popije u max 20 minuta, treba da se prospe. Mi nismo imali te situacije jer je uvijek bila "sljustena" za sekundu, ali eto korisno je da ti to znas. Kada ides vani sa bebcem, mala termoska tople vode, mala bocica hladne vodem, flasica sa vec stavljenim mjericama AD-a, i to je to...samo u flasuljak pomijesas vodu i hapara gotova.
|
|
|
|