CombatKitten -> RE: Dojenje i povratak na posao (22.1.2014 0:07:20)
|
Drage moje, vraćam se na posao za 5 mjeseci (beba će imati 12 mjeseci), da li mi je rano da se počnem pripremati za kombinaciju dojenje+posao??? Beba sada ima 7 mjeseci i krutu hranu je lijepo prihvatila. Jede dva puta dnevno hapicu (povrtna, žitarice, voćna) naravno pojačat ću joj te obroke u narednih 5 mjeseci. Dojim je ujutro, poslije svakog obroka u toku dana i usput kad god trazi, pred spavanja obavezno i u toku noći. Nažalost nemam mlijeka u izobilju, možda bi dnevno mogla 50-90 ml izpumapati. Jedno vrijeme sam ujutro izdajala, jer je bebe jedan period spavala cijelu noć, pa mi je mlijeko oslabilo tad. Imam sreću da imam normlanog poslodavca i živim 5 minuta od posla, znači izlazak neće biti problem, ali sta da očekujem kako će to na bebu uticati? Jedna teta iz jaslica mi je rekla da ako cu je upisivati u jaslice da lagano počnem sa odvikavanjem, jer bi nastao haos kad bi dolazila u jaslice da je dojim, kaže mogu je onda komotno odmah povesti kući???? da tražim tetu čuvalicu ako je to istina??? Ili da vec sad počnem spremati zalihe mlijeka, po koliko toliko, (zrno po zrno pogača)? ili da postepeno smanjujem dojenje na 2-3 puta dnevno i ne ukidam noćno??? Naravno ja sam za što duže dojenje, to je naš trenutak, naša sreća, naš majka-kćerka razgovor bez ijedne riječi.
|
|
|
|