Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 11.5.2009 7:33:02
Anoniman
Ćao Lavita. Molim te reci mi ovaj čaj kunica,neven i macina trava dali se smije piti u toku ciklusa. Ja sam ga nabavila,ali nisam sigurna smijem li ga piti jer mi je došla . Ljubim te Ćao
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 11.5.2009 16:00:05
lavita
cao izvini nisam ti prije stigla odgovoriti a smijes piti kad krenes nemoj prestajati pa ajd akobogda da mi se ubrzo javis sa lijepim vijestima stvarno ti zelim od srca i svakoj curi kojoj se desi bude mi drago neka bog bilo koju od nas obraduje a mislim da to sve zasluzujemo cuvaj se i ljubim te
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 11.5.2009 16:32:13
Anoniman
Počinjem piti sutra,ako se nešto promjeni javim ti se,ako Bog da valjda ćemo se i mi nekad obradovati i ugledamo više .I ja tebi želim sve najbolje.Od srca pozdrav ćao
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 12.5.2009 9:50:39
Anoniman
Ako Bog da nećeš ni dobiti jer ćeš biti .Mislim da sve zaslužujemo po jednu malu -icu.Ja sam krenula piti ovaj čaj pa ćemo vidjeti šta će biti. Ljubim i pozdravljam sve Ringerajice i želim Vam da sve ako Bog da što prije pošaljete poruku sa uspjelo je.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 13.5.2009 11:46:38
garica87
ooo hvalaaaa!! jos uvijek mogu se nadati da necu dobiti ... joj ovi zadnji dani su najgori dani citavog ciklusa... nekako imam sve prednake (grudi napete, bolovi stomaka i kicme itd.) ali opet imam neku nadu, da bi i mogla biti ... sve se bojim otici u wc, da nebi ugledala hehe al eto sta ces, ovu igru igram vec 10 mjeseci ovako, i uvijek se je zavrsila isto ... nekako nemogu jednostavno zaboraviti i nemisliti o tome.. svome muzu sam vec dosadna (tako barem ja mislim) pa makar se mogu ovdje malo ispricati... inace u familiji svi vec imaju djecu ili su trenutno ..., pa njima je lahko govoriti, nemoj misliti puno o tome i tako to... volim puno djecu moje rodbine ali se i svaki put rastuzim kad se igram s djecom.. eto malo sam se morala ispricati, poludit cu ovih dana jos Sve najbolje svakoj od vas
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 13.5.2009 15:55:13
Anoniman
U početku braka kad dobijem odem na posao kod svog muža i počnem plakati,i bude mi malo lakše.On me kofol tješi kaže nismo jedini ako ne budemo imali djecu a ja hoću da puknem od tih riječi.Kad je njegova sestra ostala iznenada a već ima dvije curice ja sam mislila da ću slom živaca od neke tuge dobiti.Rodila je sina i fala Bogu sve je Ok.Često odem da ga vidim jer mu je tek 2 mjeseca,malo se izigram i kući,opet sama sa mislima o .U pravu si kad kažeš lahko je njima govoriti,smiri se ovako ili onako.Mene to pravo nervira.Niko ne može znati dok ne doživi kako je.Ja strašno volim djecu a pogotovo malog od mog brata on mi je sve na svijetu valjda dok ne budem imala svoje.Ponekad sam jako tužna i mislim da ću poluditi od toka.Izvinite molim Vas što Vas gnjavim,ali malo mi je lakše kad znam da će me neko razumjeti. Volim Vas puno i želim Vam sve najbolje a pogotovo da sve uskoro ako Bog budemo debele -ice. Ćao od .
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 14.5.2009 1:05:17
alex_mo
Hej neutjesna nemoj biti neutjesna.iskreno i ja se tako osecam.3 moje koleginice su ,za drugo dete,jedna je vec uzela i bolovanje jer joj je trudnoca teska,a ja se uvek rastuzim zato sto i ja nisam i da cu uskoro ostati sama na posao(sigurno dodzu neki novi).Vrlo sam srecna za njih i stalno pricamo o trudnoci i dece, ali kada dodzem doma malo me rastuze te misli,ali nisam odustala.Odustacu tek u 50-te.Do tada sigurno ce moja bebica biti velika,a moj sin ce tada biti oko 30 god.Pozzz
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 14.5.2009 15:19:09
snowrose
Sve je to normalna reakcija,ali na žalost razumiju samo oni koji imaju bebare.Ali ako Bog da bićemo i mi u toj situaciji.Ja stalno govorim da ću raditi do kraja godine i idem na bolovanje ko ne bi li naslutila.rekla sam ako mi još neko kaže samo polako biće,ma bubnit ću ga bilo kako.Nego cure ,da li je neka imala mensruaciju sa dosta sluzi čini mi se.baš mi je nešto čudno,a dešava mi se već 2-3 puta.Pitala sam dr jel moguće da mi tad bude ovulacija i ako znam po knjigama da ne,ali obzirom da je kod mene sve nešto bez veze pitala sam je. Velika pusa .Sutra idem provjeriti Fsh,Prl i ako sam obećala da neću ovaj mjesec,ali ne nogu izdržati a strah me rezultata.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 14.5.2009 16:37:38
Anoniman
U pravu si kad kažeš bubnućeš ga nečim,i meni to dolazi da uradim.Dešava mi se sluz isto ko tebi ali neznam šta znači,pitaću dr sljedeće sedmice idem kod Godinjaka Volim Vas puno
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 14.5.2009 18:11:32
ledy blue
joj neutjesna i sama sam ponekad takva,,al prodje me...ono kontam jos sam mlada pa eto desit ce se nekad...al vec je 7 god nije desilo nista, mi ni nismo htjeli odmah , a sad nece ona ... i ja cu iduce sedmice kod dr godinjaka, ono samo na razgovor...pa sretno ti !!!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 14.5.2009 20:35:17
snowrose
Draga moja Neutješna,sretno ti kod dr i obavezno se javi.Naravno ako ti padne na pamet pitaj ga za tu sluz.Ja sutra idem provjeriti hormone ma da ne očekujem baš nešto jer terapiju koristim nepun mjesec,ali ne da mi vrag mira.Velika pusa i javim ti šta je kod mene bilo.Pomalo razmišljam o dr Godinjaku jer ja idem u Tz kod dr Balić.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 15.5.2009 14:15:57
Anoniman
Hej Lavita mačiću moj počela sam piti čaj,danas mi je 3 dan,uglavnom ne svrbi me dole i manje imam bijelo pranje,tek sam počela pa ćemo vidjeti.Ljubim te i hvala ti puno.
Ćao ledy blue dobro si ti u pameti kako nemaš 7god. .Ja bi za to vrijeme bila sad u Jagomiru koja sam paničarka,ali ako možeš nemoj brinuti valjda će se i dragi Bog na nas smilovati.Želim ti da kolko sledećeg mjeseca javiš se sa novostima o .A možda se sretnemo kod dr.Godinjaka.
Draga moja snowrose hvala ti puno za lijepe želje.Naravno da ću gta pitati pa ti se javim sa vijestima.Vjeruj mi on je meni super,a i od puno drugih žena sam čula da je stručnjak u svom poslu,pa ćemo vidjeti šta će biti sa mnom,i ja sam skoro krenula kod njega.Pusa do neba.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 15.5.2009 15:28:08
snowrose
Draga moja,sretno ti i javi se.Ja sam danas radila hormone 3 dc Prl mi ok 144,Fsh se poprilično spustio,ali nešt mi se dešava sa Lh otišao do neba nikad ranije mi nije bio tako loš čak 53.Heeeeellp.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 15.5.2009 15:58:45
marinela
E cure......pa da se i ja javim...pokusavam 9 mj.i vec sam ocajna,al kad procitam da Neutjesna pokusava 7 godina,ljuta sam na samu sebe...SVAKA TI CAST!!!Medjutim ja slij ciklus pocinjem sa Klomifenom pa cemo vidjeti oce li biti fajde kosto kazu stari ljudi
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 16.5.2009 10:04:59
marinela
AH joj izvini malo sma pobrkala bila Nadam se i ja jer zaista vam se divim evo u mene jos nepuna godina a vec su mi zivci popustili...Kaze MM u tebe na internetu uvjek nesto za trudnocu..... Al mi je lijepo kako sam vas nasla i onda znam da nisam sama i da me neko razumije....
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 16.5.2009 10:11:08
marinela
E Neutjesna neznam dali si citala da se macina trava ne smije piti tokom ciklusa.....Eto samo da ti kazem jer sam vidjela gore da pitas.....Navodno ona dovodi do odljeva i nije dobro ako je pijes u ciklusu...Pusa
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 16.5.2009 10:13:04
_Dzana_
Pozdrav ,ja bih vam preporucila da izbjegavate koliko god moguce stvari u kojima ima hemikalija nap. kozmetiku,parfeme, kaladont , sampone, deodorante ,sminku ,pudere ,hranu/vodu iz plasticnih posuda/flasa (plastika luci jedanu opasnu hemikaliju koja uticne na plodnost i zdravlje generalno)da nejedete i nepijete hranu iz konzervi , da se hranite organic hranom dakle da izbjegavate spricano voce povrce i.t.d da nepijete kahvu i naravno da nepusite i nepijete alkohol i da izbjegavate namirnice u kojima ima adetiva sve to utice na plodnost i zdravlje uopste evo jedan link na engleskom o tome (nazalost nema na nasem) http://www.chem-tox.com/infertility/ i jos jedan informativan link http://toxicnation.blog.hr/2008/12/1625728842/sacuvajmo-zdravlje-nase-djece.html
Sto se tice kozmetike njege i higijene mozete koristiti prirodne stvari.. naprimjer umjesto deodoranta na cistu kozu nanesite malo sode bikarbone ..takodzer umjesto kaladonta mozete koristiti sodu bikarbonu ( super je i za izbjeljivanje zuba),umjesto parfema mozete koristiti uljane bez sintetickih umjetnih mirisa ,umjesto sampona zumance,umjesto omeksivaca za kosu mozete staviti malo maslinovog bademovog ili kokosovog ulja prije nego sto isperete kosu ,umjesto kreona surmu ,umjesto krema i losiona 100% organic maslinovo kokosovo ili bademovo ulje ...evo i jedan koristan link za prirodnu njegu vocem i.t.d http://ljepotaa.blogger.ba/arhiva/2008/01/09/1279574
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 16.5.2009 10:24:52
marinela
Hvala ti Dzana al to su zive muke ko ce to sve pohvatati najko mila Ja jos kuburim sa pusenjem a kamoli sta drugo moj ginekolog galami stalno na mene ....
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 16.5.2009 10:47:10
_Dzana_
He he ma znam nije nimalo lako u pocetku ali kasnije se naviknes ja sam pokusavala 2 godine da ostanem i kad sam prestala koristiti stvari koje sadrze hemikalije i.t.d (koliko moguce) desilo se . A cigare pogotovo uticu na plodnost to vjerovatno i sama znas ... znam nije lako prestati pusila sam i ja ali pokusaj da prestanes a i zaista upropaste kozu dobjes bore prije vremena, ruzan ten ,suhu kozu i.t.d
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 16.5.2009 10:58:20
marinela
Ma znam ja to....moj mi muz stalno to govori,on je prestao i samo mi prica kako se lijepo osjecva i ujutru kad ustane i sve....al ja vala kad sjednem piti kavu ufffff....Al morat cu sta da ti kazem i malo pripaziti na prehranu i na sve te hemikalije.....I rijesiti se onih stvari za intimno pranje itd,itd...Pa koliko dugo si pokusavala ti da ostanes trudna??