Anoniman -> PETICIJA: Spasimo djecije zivote! (10.4.2008 16:04:06)
|
Možda ste imale priliku da na stranim kanalima gledate emisije o trudnoćama gdje je majkama preporučeno da ponovo ostanu trudne kako bi spasile život svog već rođenog djeteta. Naime dječak (čije ime sam zaboravila boluje) od leukemije i ljekari su njegovim roditeljima kazali da samo ako majka ponovo rodi može spasiti život svog šestogodišnjaka. Oni su se trudili i na kraju sa vantjelesnom oplodnjom uspjeli i pri porodu uzeta je krv iz pupčanice i posteljice. Ta krv je spasila život tog dječaka. U svijetu postoje banke u kojima se čuva ovakva krv, koja se uzima po porodu. U Hrvtaskoj je odnedavno oformljena ovakva banka na incijativu Zaklade "Ana Rukavina", samo je kod nas problem. Kažu to je skup projekat. Sta vi mislite o ovome, ja bih jako voljela da se može oformiti i u BiH ovakva banka, ne vjerujem da postoji porodilja koja bi odbila da da tu krv nakon poroda. To traje 5 minuta i totalno je bezbolno. Voljela bih kada bi pokrenule peticiju, pa dajem prijedlog da napravim listu gdje bi se mi potpisale sa imenom i prezimenom i brojem Lične karte, a onda bih ja il nasa clanica Alma to proslijedile u ministarstvo zdravstva FBiH. Da li ste zainteresovane za ovu peticiju? Ja cu listu update-irati svaki dan, jer kao moderator imam tu mogucnost (razlog da ne pravimo vise tih lista). Vi ako ste zainteresovane samo ostavite svoje podatke), a ako ne zelite sve da kazete, barem onda ime, prvo slovo prezimena i br. licne karte. Valjda to mozemo uraditi za zdravlje nase djece! Hvala unaprijed! p.s. kome je problem ovako dati podatke moze poslati meni pp ako ne zeli da otkriva svoj identitet. ja cu vas staviti na spisak, a nece se vidjeti da ste vi to.. eto i na taj nacin da pomognem naravno moje pp niko ne cita
|
|
|
|