Okarica -> RE: PETICIJA: Spasimo djecije zivote! (16.5.2008 11:05:07)
|
IZVORNA PORUKA: mama alma Draga okarice, mislim da si malo pogresno shavtila, ako griješim izvini, ova akcija je pokrenuta kako bi se skupili glasovi koji bi natjerali vlasti da otvore u BiH Javnu banku krvi u kojoj će se uzimati i čuvati krv koja se uzima nakon poroda iz pupčane vrpce i posteljice, a koja kada se preradi koristi se za liječenje teških oboljenja, prevashodno kod djece. Znači ne daje se nikakva krv iz vene i nije bitno da li je majka anemična ili ne, uglavnom ovo se radi svugdje u svijetu u Hrvatskoj od prošle godine, samo je za BiH ovo veoma skup projekat. Draga mama alma! Naravno da razumijem o čemu se radi, pismena sam. Moj potpis gore stoji, što znači da podržavam akciju. To je što se tiče peticije. A što se tiče "učešća" u projektu, naglasila sam da želim biti i učesnik, tj. da na ovom ili sljedećem porodu zaista i doniram tu krv iz posteljice, pa me zanimalo da li anemija igra neku ulogu. Budući da nisam zdravstveni radnik, oprosti na neznanju. Nisam znala da li je kvalitet te krvi bitan, ali ipak nisam ni toliki laik da ne znam da se krv ne daje iz vene. U svakom slučaju tebi hvala na objašnjenju, vjerovatno sam se ja loše izrazila, pa si ti osjetila potrebu da objasniš. Puno te pozdravljam!
|
|
|
|