jelena_ -> RE: Pretis lonac (25.11.2014 18:53:36)
|
Pozdrav svima na forumu. Vecinom ste sve dosle na forum povodom trudnoce i majcinstva a ja se registrovah da vam napisem za expres lonac :D Vidjeh da su neki za delimano, neki protiv. Ja sam iskoristila pinudu i uzela sam delumano prije 3 dana u Bingu. Juce sam malo citala iskustva sa foruma pa me je strah uhvatio ali ipak sam se odvazila i skuvala krompir...Jako brzo je bio gotov, za 20 tak minuta i na minimalnoj temp i lonac podesen na 1 tj sporo kuvanje. Danas sam pravila gulas i trebalo je malo vise nego predvidjeno ali moja je greska. Stavila sam kuvanje na orvi stepen i na minimum pa se meso nije bilo skuvalo dobro ali kad sam stavila na srednju temp i drugi stepen ma super je ispalo.:) ono sto je meni super jeste da se bas brzo zagreje lonac i uspostavi pritisak. Kod ispustanja pare vodjena Alminim(nadam se da sam ime zapamtila) losim iskustvom sacekala sam jedno 5 min da se ohladi a onda na balkonu ispustala paru malo po malo i predlazem svima da ispuste na balkonu jer je meni bio oblak pare...Ne znam koja se clanica zalila na mrlje, da joj je dno bilo prosarano ali nadam se sa ce vidjeti ovo. Meni je bilo i juce a i danas ali sam oprala samo sa deterdzentom i spuzvicom, posle sam posusila dno i sa kriskom limuna malo istrlhala stiskajuci da sok izadje a onbda sam saprala i posusila i mrlje su nestale odmah, tako da ubuduce ako neko bude imao problem pokusa sa ovom metodom. Iskreno tava delimano mi traje dugo nakon sto mi je prva losa bila, sa drugom sam pazila bas a expres lonac cini mi se jako dobrim. Mene je izgled privukao jer na tefalivim ona rucka mi je malo neprikladna, zauzima prostor.
|
|
|
|