RE: Pretis lonac (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

krofnica Mo -> RE: Pretis lonac (6.11.2014 18:58:22)

IZVORNA PORUKA: Romali

Sad sam stvarno shocked[sm=smiley36.gif]
Meni je pretis lonac prva slika kuhinje iz djetinjstva [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] jel ovo sad nova tema za skupljanje Herka[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Romali -> RE: Pretis lonac (6.11.2014 19:03:41)

IZVORNA PORUKA: krofnica Mo

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] jel ovo sad nova tema za skupljanje Herka[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=hudicek.gif] vidiš da smo se razvaljanile, još da naučim pitu sukati, gdje bi mi kraj bio ...

krofnica Mo -> RE: Pretis lonac (6.11.2014 19:09:20)

kad biDe mogla pita iz pretisa možda je i napravim[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
da se vratimo na temu imam zepterov i sve osim njega i mašine za veš mi mogu odnjeti iz kuće[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

sirnica -> RE: Pretis lonac (6.11.2014 20:45:15)

I ja imam onaj delimanov iz merkatora i malac mi skinuo onaj regulator s piska. Vratila sam ga bez problema, ali više se ne stvara pritisak, ispušta paru kako god ga okrenem. Ima li ko iskustva?

Ben 10 -> RE: Pretis lonac (6.11.2014 21:11:15)

IZVORNA PORUKA: krofnica Mo

Vrijeme bi bilo da se skupimo....

Angelica -> RE: Pretis lonac (16.11.2014 16:45:03)

Čitala sam vase komentare za delimanov pretis, vidim neke žene su zadovoljne neke nisu...
ja ga danas kupih pa sta bude, odmah sam kuhala u njemu, jelo je bilo fantastično nadam se da ce potrajat

niki83 -> RE: Pretis lonac (20.11.2014 15:43:57)

Mi sinoc kupili delimano lonac..
Danas rucak grasak sa tel.koljenicom za 30 min. [sm=bravo.gif][sm=smiley20.gif]

lepetetka -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 11:32:50)

Drage ženice, molim preporuke za pretis, ovaj moj je izgleda odradio svoje, prevviše mi ispušta paru [sm=zmeden.gif] te brže voda uvri nego prije, pa nemam ni onu svoju mjeru kuhanja, koliko doliti vode i koliko dugo kuhati, pa ga napola skidam i virim u koja je doba [sm=smiley36.gif]

Helem dvoumim se između Tefalovog i Delimano? Malo sam ičitala šta ste pisale, pa vidim da ovi delimano imaju taj neki proces ispuštanja pare, a sama pomisao na to me već nervira, da stojim i odvrćem malo po malo, i koliko dugo traje to ispuhivanje??? Je li kod ovog tefalovog isti sistem ili je ono digneš hepek i odeš glavom bez obzira hehe [sm=jezicek.gif]

MicoTico -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 11:35:01)

IZVORNA PORUKA: lepetetka

Drage ženice, molim preporuke za pretis, ovaj moj je izgleda odradio svoje, prevviše mi ispušta paru [sm=zmeden.gif] te brže voda uvri nego prije, pa nemam ni onu svoju mjeru kuhanja, koliko doliti vode i koliko dugo kuhati, pa ga napola skidam i virim u koja je doba [sm=smiley36.gif]

Možda je guma otišla?
Ja promijenila gumu i sad opet ko nov, a isto mi se to dešavalo.

lepetetka -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 12:03:46)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Možda je guma otišla?
Ja promijenila gumu i sad opet ko nov, a isto mi se to dešavalo.

Ma ne znam mico, imam osjećaj da puno izlazi na onom pipku kada počne da šišti [sm=zmeden.gif] A gledala sam gumu i izgleda mi ok, samo ako je i do gume ne znam da li se može i zamijeniti, kod mene je guma skroz unutra u obodu, s vana se ne vidi nikako..
Ma o njegovu glavu, može poslužiti ko obična šerpa na kraju, imat će svrhu..
hvala draga [sm=smiley1.gif]

Emica_sa -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 12:09:59)

Helem dvoumim se između Tefalovog i Delimano? Malo sam ičitala šta ste pisale, pa vidim da ovi delimano imaju taj neki proces ispuštanja pare, a sama pomisao na to me već nervira, da stojim i odvrćem malo po malo, i koliko dugo traje to ispuhivanje??? Je li kod ovog tefalovog isti sistem ili je ono digneš hepek i odeš glavom bez obzira hehe [sm=jezicek.gif]

ja imam tefalov,super je,evo vec dvije godine me sluzi,a nije nesto ni skup[sm=smiley1.gif]

Hannica -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 12:31:25)

IZVORNA PORUKA: niki83

Gdje si kupila i koliko si platila?
Meni nešto tu mač 200 KM.[sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 12:37:11)

i kod mene je delimano iz Binga, i da potpisem niki isti rucak kuhala jucer,za isto vrijeme i danas imam rucak [sm=smiley1.gif]

bebacha -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:08:01)

IZVORNA PORUKA: Hannica

imas u bingu 99KM s naljepnicama
ja bi trebala novipretis a skepticna sam prema delimanu jer mi njehove tave nista ne valjaju

Penelope82 -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:09:09)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Danas rucak grasak sa tel.koljenicom za 30 min. [sm=bravo.gif] [sm=smiley20.gif]

Hannice,ja sam vidjela u Bingu i kosta tako oko 200KM sto je i menu tu mač[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image],ali ja sam skupila one naljepnice,pa cu otici da ga kupim za  99KM[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (24.11.2014 13:11:51)

[Sadržaj poruke je obrisan]

bebacha -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:14:58)

mene generalno nije strah lonca,imam ja neki pretis žnj marke i fercera 7 godina al vec se vidi da mu je kraj došao[sm=jezicek.gif]

al sam bas skeptik prema ovom delimano

MicoTico -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:17:00)

IZVORNA PORUKA: bebacha

Isto. Meni su njihove tave užas.

Ja imam neke švicarske pretise (2 komaTa) . Kuhn Rikon marka, meni su extra baš.
Imam i jedan unisov i on fercera, a baš star, naslijeđen[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bebacha -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:17:43)

kakva je unutrasnjast ovog delimano lonca?

Penelope82 -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:19:33)

mene generalno nije strah lonca,imam ja neki pretis žnj marke i fercera 7 godina al vec se vidi da mu je kraj došao[sm=jezicek.gif]

A cooooo (sto rek'o moj S)?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bebacha -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:22:42)

IZVORNA PORUKA: Penelope82

A cooooo (sto rek'o moj S)?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pa razocarala se sa njihovim tavama
bas mi bezveze bile

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (24.11.2014 13:22:46)

[Sadržaj poruke je obrisan]

mum82 -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:24:57)

kakva je unutrasnjast ovog delimano lonca?

ista kao i kod metalac lonaca,ja ga zato i uzeh,a inace tavu delimano sam bacila jer je bila uzas[sm=hudicek1.gif]
lonac mi za sad ekstra,rijetko koji dan da nije u upotrebi[sm=smiley36.gif]

Penelope82 -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:25:35)

IZVORNA PORUKA: Penelope82

pa razocarala se sa njihovim tavama
bas mi bezveze bile

E sad si me bas zadeverala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Imala sam i ja do nedavno naslijedjen Unisov pretis...Decenijama je funkcionisalo super,i stvarno se nije dalo naslutiti da ce explodirati....Sreca pa niko nije bio u kuhinji u tom momentu.Steta se sanirala krecenjem,a strah tesko da ce se sanirati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]....Medjutim,spremna sam progutati knedlu i ukljuciti neki novi,jer nemam vremena da po dva sata krckam rucak za sutra [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

bebacha -> RE: Pretis lonac (24.11.2014 13:27:09)

ako je inox onda bi se dalo razmislit o njemu[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>