|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi s hormonima
28.9.2010 13:49:07   
amiyca
Pozdrav, drage trudilice! user posted image
Uradila sam hormonalni status ipak 8 dc jer je tako trazila dr iz ambulante. I evo nalaza:

FSH 6,0
LH 5,4
Estradiol 117
Progesteron 6,2
Prolaktin 600
Testosteron 1,5
Kortizol 507

Ciklus mi traje 30 dana. Otici cu i traziti uputnice za 3. i 23. dan. Ima li neko ko zna je li u redu ovaj nalaz u ovoj fazi ciklusa? Hvala. Pozzzzzz... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 251
28.9.2010 13:52:31   
henna ze
trebalo bi da imaš referentne vrijednosti pored...prolactin..u ralzličitm labovima su drugačije jedinice...pa ti ne možemo ništa reći...
kod nas je prolactin do 270..al sad ne sjećam se u kojim jedinicama...zato je to bitno.da znaš

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 252
28.9.2010 14:20:31   
amiyca
Hvala henna ze! user posted image Evo korigovanih rezultata...

FSH 6,0 IU/L folikularna faza 2,0-11,6, ovul. faza (3,5-14)
LH 5,4 IU/L folikularna faza 2,6-12,1, ovul. faza (12-50)
Estradiol 117pmol/L folikularna faza 98-592, ovul. faza (688-1404)
Progesteron 6,2 nmol/L folikularna faza 0,39-5,4, lut. faza (3,3-71)
Prolaktin 600 µIU/mol zene 54-590
Testosteron 1,5 nmol/L zene 0,2-2,7
Kortizol 507 nmol/L zene 123-626

Hvala. Pozzzzzz... user posted image

< Poruku je uredio amiyca -- 28.9.2010 14:21:21 >

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 253
28.9.2010 15:05:32   
henna ze
ja  koliko vidim tebi je ovo sve ok! jesi li radila hormone štitne žijezde ?? kakvi su oni? ne želim te prepadati samo da ispitaš sve? ja po ovim nalazima ne vidim ništa zabrinjavajuće..
jesi li radila MRI hipofize...uzv stitne žlijezde..draga moja malo prosurfaj po netu i ne čekaj naše ljekare nego se baci u akciju i budi im dosadna...ako budeš čekala doćekaćeš penziju..nažalost istinito..
kod mene su svi hormoni bili ok..al nema menzića..ni bebe...i ja ti surfaj i surfaj..i prosurfam..upadnem doktorici opšte prakse dajte mi uputnicu za MRI..pa ne može tako..dajte kako može..i hajd ovom i onom konačno odem na MRI..i evo godina dana riješen problem....

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 254
28.9.2010 15:49:45   
snowrose
Mila,progesteron ti je povišen i prolaktin.

Obično prolaktin i pravi smetnje,zato se i šalje na MR hipofize da se ustanovi postojanje mikroadenoma.

Ne plaši se,snižava se Beomergonom ili Dostinexom.

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 255
29.9.2010 11:21:10   
amiyca
Hvala. Divne ste. user posted image Ja sam uspjela dogovoriti termin kod dr u subotu, pa cu otici da vidim sta dalje. 

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 256
29.9.2010 11:36:09   
henna ze
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 257
29.9.2010 23:47:52   
Anoniman
zenee pitanjee !!!

moram izvaditi c-peptid, anti-TG, anti-TPO, TSH, androstendion, dhea-s, free testosteron, shbg, 17-oh progesteron???? Zna li iko gdje se oni mogu vaditi na jednom mjestu, ili sta moze kod nas na klinickom u sarajevu a sta mora privatno, i zna li neko koliko kosta? rece mi dr. da sve ovo privatno u laboratoriji u luzanima moze ali ce me 250KM kostati??? user posted image

(odgovor članu henna ze)
  Neposredna veza do poruke: 258
30.9.2010 9:25:25   
regi
anti TG,anti TPO,TSH(ja bih uradila FT3 i FT4-nije na odmet) mozes vjerojatno u KC.(to imaju sve bolnice da rade,obicnoo ili na nuklearnoj medicini ili u centralnom labosu-tako je u KB Zenica)

C peptid takode vjerojatno rade u KC.
za androstendion ne znam, u KB Zenica ga ne rade
koliko znam free testosteron se ne radi nigdje u drzavnim.

Najjeftiniji je AL-Tawil ,nazovi i pitaj,koliko se sjecam,oni nemaju Free test,a na Ilidzi(ili kod Narodnog pozorista-isti lab) kosta 60 KM(cini mi se)

U Tawila androstend+DHEAS(koji se takode niej radio u KB Zenica)kosta 80KM,a na Ilidzi preko 100 KM.

dakle,tawil je najjeftiniji ,ali nema free tsetosterona.

prvo se raspitaj u KC,zovi dok ne dobijes nekog za informaciju,a ovo sto moras privatno-prvo pitaj u Tawila,pa onda na ilidzi.

broj tawila je 203 656
a laba na ilidzi(ili kod Naroddnog pozorista i Doma armije) je 628 302

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 259
30.9.2010 12:10:03   
mona77
ja imam problem sa visokim fsh   bio  10- pa -11--13---sad 9   user posted image

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 260
30.9.2010 21:22:01   
Banana
evo i mojih hormončića user posted image

T3 1.29  (1.26-2.76)
T4 105   (57.9-161)
TSH 2.92  (0.400-4.00)

i jednog hormončine user posted image

prolaktin 48.7 (1.90-25.0)

mislim da su ova tri ok, jest da je T3 skoro pa na donjoj granici.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu mona77)
Neposredna veza do poruke: 261
30.9.2010 22:47:15   
Sanelina73
Drage moje,
Nadam se da ste sve dobro i zdravo,a svim trudilicama koje ce biti u postupku i koje su uradile postupak zelim od srca puno srece i ako bog da da ugledaju user posted image  sto najvise sve zelimo.
Imala bih jedno pitanje pa ukoliko neka od vas zna ili je radila, nek mi odgovori ovdje ili na moj e-mail
Gdje se moze uraditi anti mullerov hormon, inhibin B, koji dan menstruacije i koja je cijena
Unaprijed vam se zahvaljujem.

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 262
4.10.2010 9:36:26   
amiyca
Cao, cure! :) Bila sam ko dr u subotu, a u petak sam trazila i dodatno misljenje kolege, koji je ljekar. Uglavnom, oba mi rekose da ovaj nivo prolaktina nije zabrinjavajuci, s obzirom da je nalaz radjen 8dc. Kada sam trazila da uradim hormone i 3. i 23. dc, kaze dr da moze, al da ne sumnja u probleme sa hormonima, jer je kod mene ciklus redovan... Hormone stitnjace sam kontrolisala prosle godine (septembar) i bili su ok. Imam malo prirodno uvecan desni rezanj stitne, ali hormoni su ok. Danas idem u ambulantu po uputnice, i trazicu da uradim i te hormone, uputnice za mm, pa da i njegove nazlaze dobijemo...
Samo me zbunjuje prolaktin... I ja vidim da je povisen malo... Valjda ce biti ok... Javim se...
Hvala, cure! :)

(odgovor članu Sanelina73)
Neposredna veza do poruke: 263
4.10.2010 10:42:16   
mina minka
hormoncicic su super osim ovog  nama zajednickog user posted image user posted image al rijesicemo mi njega , sad ce bobe na red i ode on u proslostuser posted image user posted image user posted image

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 264
8.10.2010 13:25:52   
amiyca
Dopuna mojih nalaza... Radila sam hormone na 21. dan ciklusa i svi ok osim prolaktina, koji je 599 a gornja granica je 590... Kaze dr nije strasno...

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 265
4.11.2010 10:10:57   
saanny982
Milim vas da mi neko analizira sljedeće hormone, meni ništa nije jasno, posljednja menstruacija je bila 18.09.2010.god, odem kod ginekologa kaze uradi hormone u maternci uv-om ne vidi trudnoću. Uradim hormone i oni su :

progesteron 35 nmol/L
Testosteron 1,2 nmol/L
Kortizol 277 nmol/L
ß HCG 0,1 mlU7ml
DHS 5,97 umol/L
AND 10,4 nmol/L

Šta ovo znači ???? Help

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 266
4.11.2010 15:04:24   
snowrose
Rado bih ti pomogla,ali nisi napisala referentne vrijednost,stoje uvijek sa strane pa i sama možeš vidjeti jesu li ok.

Jedino što vidim jeste beta koja je na žalost niska,dakle nema trudnoće- žao mi je mila.

Ne znam zašto nisi radila Prl - prolaktin,možda ti je visok pa je zato izostala menstruacija.

(odgovor članu saanny982)
Neposredna veza do poruke: 267
4.11.2010 15:11:20   
snowrose
Draga Amiyce,moj ciklus kao satić nikad nisam imala s njim nekih problema,ali kad nakon izvjesnog vremena nisam ostajala user posted image ,uradila sam hormonalni status i malo su mi bili povišeni Fsh,Lh i PRL - malo više.

Još uvijek se borim za moju user posted image ,ali sad su ti hormoni mnogo lošiji nego kad je rađeno prvi put prije nekih četiri godine jedino prolaktin mi je ok jer sam pod stalnom terapijom-a ciklusi su mi hB i dalje mašalah redovni.

Ne želim te plašiti nego posavjetovati da puno ne vjeruješ doktorima ( na žalost ) i sama traži da odradiš sve spolne hormone.

Sretno mila.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 11.11.2010 22:33:44 >

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 268
11.11.2010 18:26:53   
baby_joy
Moji nalazi stitne su sljedeci:
TSH-3rd 0,250 ref.vrijednosti 0,47-4,64
Free T3 4,50 ref.vrijednosti 2,23-5,35
Free T4 12,84 ref.vrijednosti 9,14-23,8
user posted image user posted image user posted image
Za ostale nisu imali reagensa.Inace su mi ovi stitne bili uvijek OK. Ranije me je zezao Fsh ali sad samuser posted image
Jel znaci ovo da imam problema sa stitnom ili je ovaj TSH povezan s hipofizom user posted image Sto vise citam sve sam zbunjenijauser posted image user posted image

< Poruku je uredio baby_joy -- 11.11.2010 18:27:53 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 269
11.11.2010 22:06:13   
ena0002
Baby ja bas i nisam neki poznavalac za hormone user posted image ...nadam se da se ipak to da srediti sa odgovarajucom terapijom.
Mene interesuje koja je razlika izmedju FT3 i T3, FT4 i T4user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu baby_joy)
Neposredna veza do poruke: 270
12.11.2010 5:58:29   
baby_joy

Hvala enauser posted image
Ono "F" ti stoji za "free" mislim da se ta dva hormona traze samo u specijalnim slucajevima, rade se FT3 i FT4, zato sto je to kolicina hormona, ne znam da li cu se sada dobro izraziti, koja je "oslobodjena" u tvom krvotoku, dok su T3 i T4 "ukupna" kolicina hormona. user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 271
14.11.2010 19:01:06   
baby_joy
user posted image ni sama ne skontah sta napisahuser posted image sorry bila sam bašuser posted image

anyway.......na netu sam čitala
Hormoni štitnjače nalaze se u krvi u dva oblika. Postoji hormon tiroksin ( T4) i trijodtironin ( T3).Tiroksin ( T4) stvara se u štitnjači, ima slab učinak na ubrzavanje metabolizma. Tiroksin se pretvara u jetri u aktivni oblik trijodtironin ( tiroksin + jod). Trijodtironin ( T3) dakle u oko 80 % se stvara u jetri iz T4,  a preostalih oko 20 % stvara sama štitnjača.Pretvorbu T4 u T3 u jetri ali i drugim organima, nadziru mnogi čimbenici uključujući i trenutne tjelesne potrebe kako bi potrošnja i stvaranje hormona bili u ravnoteži. Većina T4 i T3 čvrsto su vezana u krvi uz bjelančevine u krvi i aktivni su samo kada nisu vezani za te bjelančevine tj , kada su u slobodnoj formi f-free fT4,fT3).Slobodni hormoni su podobni za korištenje u stanicama svih tkiva u tijelu, čime se održava normalni metabolizam i zato količina slobodnih hormona u krvi fT4 i fT3 je ona količina koja se može iskoristiti u stanicama,  dok u obliku u kojem su hormoni vezani za bjenačevine , oni nisu u odvovarajućoj strukturi kojom ih stanice u tijelu mogu iskoristiti u svom metabolizmu , a tako i metabolizmu cijelog tijela. Naime slobodni i vezani T3 i T4 su svojevrsnom nesuglasju , jer npr. u trudnoći ili kod žena koje koriste kontracepciju jer hormoni koji se pojačano luče u trudnoći i uzimanjem kontracepcije mogu fiziološki utjecati na povišenje količine ukupnog vezanog tiroksina ( T4) i ( T3)  ali razine slobodnih hormona u normalnim fiziološkim okolnostima fT4 i fT3 su uredne.
(izvor:ordinacija dr.Tarle)
Na Rodi sam čitala da cure uglavnom rade ove F.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 30.12.2010 9:24:52 >

(odgovor članu baby_joy)
Neposredna veza do poruke: 272
15.11.2010 13:30:01   
ena0002
Hvala ti Baby...i ja sam trazila te F pa sam malo bila u nedoumici koje je bolje...ali sad cu tako uraditi ako budem mogla pa cemo vidjeti user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu baby_joy)
Neposredna veza do poruke: 273
21.10.2010 9:28:12   
Amelaa RR
Radi mjere predostroznosti ja sam isla kod endokrinologa dr.Velije Zelije Asimi po preporuci prijateljice koja joj ide vec skoro tri mjeseca.
Radila joj je sve nalaze, i uspostavila prvu dijagnozu, meni je dala da uradim  OGIT s inzulinemijama, FSH, LH, progesteron, testosteron, kortizol, PRL, DHEA-S, ANDROSTENDION, TS, FT3, FT4, CRP, lipidi, i UZ vrata.

Plan ishrane mi je dala, i takodjer rekla da bi i MM trebao da uradi par hormona. Super i jednostavna zena..

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 24.12.2010 10:22:45 >

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 274
24.12.2010 10:22:32   
Amelaa RR
Da li se sve ovo mora vaditi od 2 do 5 dana ciklusa ili?

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *