Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam jos nova sa vadjenjem svih nalaza. Dobila sam uputnicu za hormonalni status, al mi je dr rekla da radim 8-9 dan ciklusa. Citam na forumu da su neke radile od 2-5, neke 14. ili 21.dan ciklusa. Nista mi nije jasno... Zbog cega ja treba da radim 8-9 dan od prvog dana ciklusa... Moze li pojasnjenje, drage forumasice? :) Hvala...
Cao cure, treba mi informacija... gdje se vadi ogtt na kojoj klinici, moram traziti uputnicu od ljekara opste prakse pa da znam za gdje da trazim, a moj ginekolog mi je rekao da idem na nuklearnu medicinu za stitnu, pša kontam da nije tu i ogtt??? ako je neko vadio u Sa neka napise da znam!!!
nasla sam privatno da radi i da je i endokrinolog! Pa ja cu traziti uputnicu za stitnu pa gdje god da mi da, nemogu se sad peglati ovom ili onom doktoricom valjda ce sve one znati pogledati nalaz hormona stitne! tnx vjestice
cure,dr Zelija Velija Ašimi je endokrinolog.ja idem kod nje privatno, na Pofalićima ima ordinaciju,tu gdj eje i dr Divanović-u istoj zgradi. odlican je dr.,blaga,njezna,stručna,mislim da je bas specijalizovana za dijabetes(cini mi se da neko tako rece):
Bila sam na GAK-u zbog nekih briseva. Sad mi dr sa GAK-a kaze da trebam raditi hormone 3. i 23. dan . Nista ne kontam... Ima li neko objasnjenje za mene???? Pliiiiz...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 6.9.2010 14:26:58 >
draga ne zelim da pomislis da te ignorisemo na rr ali jednostavno jos se niko nije javio ko bii ti znao reci..barem ja ne znam, a koji su tvoji problemi i kakve si briseve radila, da nam pomognes malo..bez obzira kako god ti kazu ti tako uradi...zavisi na koje se hormone cilja pa vjerovatno iz tog razloga imaju razlicita tumacenja..sta god da jeste sigruno nije nista strasno..ne birini se neces umrijet
Radila sam sve briseve i svi osim bakterioloskog su bili ok (eserihija). Nalaz urina je sada ok, ali sam trebala ponoviti bakterioloski da utvrdim da li je i to ok. Posto vec vise od godinu pokusavam ostati u drugom stanju, trazila sam uputnicu da uradim hormone. Nisam nikada radila taj nalaz i dr mi je rekla da to radim 8-9 dc. Kako sam jutros bila kod dr na GAK-u pitala sam nju koji dan dan radim. Ona mi kaze 23. i 3. dan...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 6.9.2010 14:26:47 >
amiyca radila sam hormone mnogo puta i pravilo je ( izuzev nekih postupaka potpomognute, gdje se gleda učinak lijekova na hormone) da se rade 3-5 dan ciklusa. Najbolje 3. dc. izuzev progesterona, on se vadi 7 dana poslije pretpostavljene ovulacije, da se vidi je li bila i njen " kvalitet". Koliko tebi traje otprilike ciklus ? U klasičnom ciklusu od 28 dana, O je 14.dc. zato se progesteron vadi 21-22 dc.
Nadam se da sam ti približila bar malo, ako ima još nešto pitaj.
Hvala puno, MMK! To je to onda. Meni ciklus traje 30 dana (a to dr sa GAK-a zna) i taman je negdje 23. dan ok. Ne kontam samo sto mi je ova dr iz ambulante dala da sve radim 8-9 dan... Uradicu ja to 23. dan... Puno si mi pomogla...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 6.9.2010 14:57:20 >
vidim da mi je estradiol povisen a i omjer FSH i LH je katastrofa! Slijedece sedmice sam narucena za ogtt i hormone stitne...pa cemo vidjeti, znam da imam PCO ali eto sad valjda trazimo uzroke i moguce lijekove!
Moze li mi neka od Vas reci jesu li ovi moji hormoni OK. Radila sam ih u lut. fazi 21 dan.. cini mi se da mi j eovaj FSH nizak ili tako treba da bude. Inace pokusavam ostati trudna godinu dana i ne ide, pa sam krenula sa ozbiljnijim pretragama.
Mislim da su svi nalazi ok, FSH u lutealnoj fazi i treba da bude nizak jer je zavrsio svoju zadacu u smislu stimulacije rasta folikula.... Mozda progesternon bi trebao biti malkice visi, ali nista strasno.... Uradi i hormone stitne zlijezde, uzv materice, papa test i briseve.... ako to bude ok, onda muzeka salji da uradi spermogram
Hvala ti na odgovoru. Sve pretrage koje ukljucuju UZV, papa test, cerviklne briseve, horomone stitene zljezde uradila i sve OK. KOd muza spermiogram uradjen i on je OK. PRije 6 mjeseci radila sve ove nalaze i zbog progesterena mi doktor dao da pijem dabroston i da ponovim nalaze. Pila 3 mjeseca dabroston i ovo su ponovljeni nalazi. Progesteron ostao isti. E sad ne znam sta da radim dalje... Imas li ti mozda neku ideju? Izvinis to te ovako peglam ali nekako postajem sve gora i gora sto s esvega ovoga tice...
znam kako se osjecas, ali najbolje bi bilo da nastavis s dabrostonom dok ne a obzirom da je sve ok sto se nalaza tice, neces dugo cekati...uzivaj sa tm i vodite ljubav...
hvala ti na rijecima ohrabrenja, ali postajem sve vise i vise zabrinuta. Mislim da bi trebala pokusati jos sa prohodnoscu jajovoda. Imas li iskustva s tim? Da nisi mozda radila ?
drage moje, od 9dc me uzasno bole grudi na dodir i imam konstantno bolove u donjem djelu stomaka kao da cu dobiti! i to ne prestaje, ponekad imam osjecaj i da sam dobila, medjutim nisam! Malo imam pojacan sekret, jeli moguce da su mi hormoni toliko poremeceni da konstantno imam pms ili je mozda kakva upala? ali sto bi od upale grudi boljele? Necu jos dr. u fazi sam vadjenja hormona jos imam na 21dc da vadim pa idem onda! Nego vas pametne zene pitam, za misljenje bar!
Progesteron na 21.dc iznosi 39,500 (11,6-68,9) (ne pitajte zašto samo on na 21.dc, hvala našim sestrama i dr. u porodičnoj ). Prema lh trakicama ovulacija je bila 17./18.dc.
Prema ref. vrijednostima, sve osim prl-a je u granicama normale ali mi naumpade da sam često čitala o odnosu FSH i Lh. Kod mene su haman pa isti. Ima li to kakve veze?
silver i mene su grudi ovaj mjesec boljele od mozda 12-13 dana ciklusa..uzasno..ne samo bradavice kao u PMS nego citave..bile ko bomba nabrekle..ja budala pomislila ..to je vjerovatno bilo zbog hormona..kod mene prl..također prije tri cetiri dana mi se pojavio sekret,gust i malo svraba...vjerovatno neka upala ili gljivice ne znam..posto sam vec bila gotov izludila jer mi je i kasnila a test negativan,kontala ici dokti kad jutros dosla...a ti prati kakav ti je sekret mijenja li boju i miris ako da idi dokti...
TNX kupina!!! Ma i ja zamalo da kupim test, ali ipak nisam...pretpostavljam da je od hormona, kod mene je estradiol povisen bio, pa neznam mozda to ima veze, a i mene bole citave grudi ne samo bradavice, bas me na dodir bole ili kad se usnu okrecem, a imam i gust bijeli sekret ali bez mirisa specificnog! I citavo vrijeme me boli stomak kao pred ! Sad kad odem dr. trazit cu joj terapiju, pa makar i kontracepcija bila...nemogu vise po citav mjesec da imam PMS, razdrazljiva,placljiva,ljuta itd. kakav je to onda kvalitet zivota