Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 6.10.2008 15:09:07
Anoniman
inače, kad je sajam u skenderiji mene ne zovi i ne traži, bez punog naramka knjiga ne napuštam objekat! Zadnje što sam pročitala je laganija ženska knjiga "prst sudbine" koja je ustvari autobiografija kraljice Nur, supruge kralja Jordana u kojem opisuje svoj i život sa kraljem Abdulahom.Dobra je s te strane da me motivisala da budem uvijek jaka i nasmijana supruga, bezobzira na to šta mi život nosi!
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 15.10.2008 15:13:50
Gigana
Zadnje što sam pročitala je "Ispovijest iz harema", knjiga prema istinitom događaju Beograđanke koja se prevarom našla u haremu bogatog šeika u Dubaiu.
Knjiga je fantastična za opuštanje, puna erotike, predivnih opisa raskoši i luksuza u kojem se našla ova djevojka, ma ja je nisam mogla prestati čitati.
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 15.10.2008 16:24:11
liebevoll
IZVORNA PORUKA: neki
Miljenko Jergovic je suuuuuuuuuper!Ja sam kao djevojcica citala knjigu iz 5 dijelova(jedna knjiga oko 400 stranica)nekog francuskog pisca,nikako ne mogu da se sjetim punog imena i prezimena.Knjiga se zvala KATARINA 1,2,3,4,5,nesto nevjerovatno kad vam kazem,fantasticna knjiga;ako ikad naletim na nju ponovo,procitacu je s takvim uzitkom da nemate pojma.Izvinite sto sam bila dosadna,pozz I ja sam citala Katerinu, i eeextraaaaa je!!!! Da mi je naletit da je kupim, opet bih je citala, definitivno!
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 15.10.2008 17:42:01
bebbe RR
Ne znam da li neko vec predlozio, ne da mi se citati sve, ali, ja trenutno citam i toplo preporucujem "Thousand Splendid Suns", mislim da je kod nas prevedena kao "Hiljadu zlatnih sunaca" Khalida Hosseinia. Meni je i njegova prva knjiga "Lovac na zmajeve" fantasticna. Ova mi se za sada cini jos bolja: prica na divan nacin, tema je zanimljiva, i još, dodatno, otkriva jedan potpuno novi svijet Afganistna i njegove kulture i kasta kroz burnu iako ne tako davnu istoriju. Pa sam eto maloprije otkrila da u pojedinim dijelovima Afganistana za Bajram boje jaja i nose djeci iz komšiluka!
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 21.10.2008 16:36:04
vaga
Ja sam ljetos na moru čitala "Lovac na zmajeve", knjiga je super i svakako je preporučujem.
___________________________________________ Vaga 32 g., inseminacija 2 puta, HSG, Laparoskopija, histeroskopija, Postkoitalni t -nalazi uredni MM 40 g. operacija varikokele - sada normospermija 9 g. braka
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 25.10.2008 0:32:10
neki
Liebevoll,ja evo tek procitah da ima jos neko na ovom svijetu ko je procitao KATARINU,pa ne mogu sebi doci od srece Ja je citala u Svicarskoj dok sam bila,ma mrak je Uh kako si me obradovala,pozz za tebe
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 25.10.2008 11:30:00
liebevoll
IZVORNA PORUKA: neki
Liebevoll,ja evo tek procitah da ima jos neko na ovom svijetu ko je procitao KATARINU,pa ne mogu sebi doci od srece Ja je citala u Svicarskoj dok sam bila,ma mrak je Uh kako si me obradovala,pozz za tebe
E bas mi je drago! Ja sam je gutala, sjecam se, pod svijecom i kandilom.... . A jesi li citala Andjeliku? Nesto slicno kao Katerina, ali mi je Katerina ipak bolja.
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 1.11.2008 9:28:39
mamy Sabina
Meni je malo darkerska, sama tematika je negativna
Ovo ti stoji,tema jest negativna! Ovo sam uzela pročitati,samo jer je Pamuk trenUtno hit,tako reći! Sve u svemu nije loše! Imam ispod stola,,Lov na divlju ovcu" od Harukia Murakamia,ako si čitala daj utiske molim te!
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 6.1.2009 18:02:16
mamy Sabina
Onu gore spominjanu ovcu nisam čitala,vratila je! Zadnje što sam čitala je Mostovi okruga Madison Meni su knjige skoro uvijek bolje od ekranizacija. Sad se po Boga pitaj koji put zabavljam sa Kishonom čitam kod kuće je najgore i smijem se!
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 6.1.2009 19:52:04
juni
I ja sam veliki zaljubljenik u djela Miljenka Jergovica, procitala sam sve njegove knjige ali Mama Leone mi je najdraza. Kad sam otisla da se porodim MM mi donijeo tu knjigu da citam da se opustim a one koje su citale znaju kako pocinje knjiga Takodjer Aleksandar Hemon i Goran Samardjic su mi odlicni! Od stranih sve od Johna Fante-a. Rob od Singera, procitala sam ga 3 puta. I na kraju definitivno najbolja knjiga Sto godina samoce od Marqueza. Volim knjige i imalo bi se tu jos puno toga nabrojati
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 23.1.2009 16:13:15
Jelly
Da li je neka od vas procitala,Dama sa kamelijama-Aleksadnar Dima(Dumas)?? Ja ju preporucujem,gledala sam i predstavu u pozoristu,stvarno mi je super knjiga.POZZZ
RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE 23.1.2009 22:55:01
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: akica b
EEEEE...SUPER MI JE I 11 MINUTA....PAOLO KORELJO(MISLIM DA SAM DOBRO )
iako volim par knjiga od Koelja ovu 11 minuta nisam nikako mogla citati... nisam uspjela da se maknem od neke 50-e stranice... pa je dala prijateljici a ona kaze isto nije mogla da je cita... mozda zato jer je riba kao i ja u horoskopu