Blue rose RR
|
Prenos postova: IZVORNA PORUKA: ivany Drage forumašice,neki dan dobilam knjigu d komšinice koju kad sam počela čitati nisam mogla da ostavim dok je ne pročitam. Knnjiga je istinita priča o djevojci koja je nasjela na poslovnu ponudu jednog arapa koji posjeduje lanac butika i robnih kuća. Radnja se odvijala 1991 godine i radi se o jednoj beograđanki izuzetne ljepote koja je tada imala 20 godina. Knjiga se zove ISPOVJEST IZ HAREMA,napisao je Branko Milenković novinar srbijanskog magazina Argument,za koji je djevojka pristala da ispriča svoju priču al identitet nije otkrivala. Zaista jako dobra knjiga. Ne pamtim da je neka knjiga ostavila ovako jak dojam na mene kao ova. Ja sam je uzela sinoć čitati kad je Asja zaspala i nisam mogla da je ostavim. Pa eto toplo vam preporučujem ovu knjigu da potražite i pročitate. IZVORNA PORUKA: ivany Zaboravila sam i ovo dodati: Djevojka je završila u haremu kod jednog prebogatog arapa u Dubaiju. evo jedan odlomak: Jedna od njih mi je prišla pomilovala me po grudima i upitala jel mi ovo prvi put da idem kod Gospodara. Kimnula sam glavom,ne plaši se,kazala je ona,nas dvije imamo iskustva. Poslije pola sta,možda cijeli sat,nisam imala osjećaj za vrijeme,u sobi se čula muzika ,nekog, meni nepoznatog muzičkog instrumenta. Trajalo je nekoliko sekundi,djevojke su izašle iz bazena. Došlo je vrijeme da upoznam Gospodara. Gospodar su djevojke zvale taog arapa što je bio njegov harem. IZVORNA PORUKA: mama alma Baš si me zaintrigirala s ovom pričom, gledala sam na netu i čim dobijem platu idem kupiti ovu knjigu, 20 KM je, IZVORNA PORUKA: HanaBana I ja obavezno idem to kupiti. Na pola sam citanja "Tragom mrtve princeze" i cim nju zavrsim odmah tu uzimam u ruke.- Pravo si me zaintrigirala IZVORNA PORUKA: ivany Ja ću dobiti na čitanje tu knjigu tragom mrtve priceze,sada je čita moja kona pa kadona završi onda ću ja,al ova knjiga e tako dobra da evo još razmišljam o njoj,morala sam vam je odmah preporučiti. IZVORNA PORUKA: tea lana meni je super knjiga Amanet od Nure Bazdulj Hubijar i meni se cini da bi je konstantno mogla citati kao i sve sto Nura napise IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR Mama alma, a da ti ostane u džepu 20 KM: http://www.baneprevoz.com/bane/bok/trazi.php Samo nemoj na poslu čitati IZVORNA PORUKA: Gigana e sad ja moram reći da sam ovu knjigu preporučila na sličnoj temi prije 1-2 mjeseca, ali niko me nije bendao ni 2%. Knjiga je fenomenalna, tačno je ne možete prestati čitati. Priča je pravo zanimljiva, a ima i malo erotike, što je dodatno čini interesantnom. IZVORNA PORUKA: tea lana ako imate jos koju stranicu za skidanje knjiga molim vas napisite IZVORNA PORUKA: leli§ evo ja sam je skinula sa ove stranice koju je preporucila meryemamina... i vec se printa citavih 107 strana.... jedva cekam da dodjem kuci... ima da ostanemo gladni preko vikenda IZVORNA PORUKA: ivany Leli koju si knjigu skinula sa ove stranice što nam je dala maryamamina? IZVORNA PORUKA: mamyca Sad cu i ja,i mene ste zaintrigirale. Al knjige nema nazalost. IZVORNA PORUKA: leli§ Ivany, skinula sam ovu knjigu sto si ti preporucila...ispovijest iz harema... odnosno nasla sam je pod "ispovest iz harema" i super je ispalo... samo izgleda kao neki dosadni dokument isprintan na A4 formatu...ali ne sudi se knjiga po koricama IZVORNA PORUKA: leli§ ima mamy ima.... idi na baneprevoz.com i onda pod elektronske knjige i trazi je kao ispovest iz harema (ISPOVEST---ekavica nece je izbaciti pod ispovijest)... meni je malkice trebalo da je nadjem ali eto...nije bilo branka milenkovica na spisku autora pod slovom B sad bi moj dragi rekao "ja sto ti komplikujes" IZVORNA PORUKA: HanaBana heheheh evo mi se iscudjavaju na poslu sta ja toliko printam. Rekoh im da nesto moram prevesti, a oni mi se zabrinuse da mi valja prevodii 100 strana Valjda niko nece skontati o cemu se radi. Veceras ce biti duga noc kao da gledam IZVORNA PORUKA: mamyca Aha ,hvala i ja cu je onda citati ,sto ce nam biti interesantan vikend. IZVORNA PORUKA: mamyca Gotovo ,kasnije cu da printam dok mi MM donese jos listova .Hvala jos jednom. IZVORNA PORUKA: Zoe Hvala na linku za knjige, e jest me obradovao, inače ih "gutam", samo sad ne smijem da printam, šefica je u kancelariji , samo čekam da zamakne za ćošak IZVORNA PORUKA: leli§ pa printaj duplex i po 2-3 stranice... da ne zuji printer previse pa kad zamakne onda nastavi sve u jednom komadu IZVORNA PORUKA: Bosanka davno procitla.....nista posebno. IZVORNA PORUKA: Shee jao, dobre ste. Ma i ja sam ih sve pročitala i Tragom mrtve princeze i Sultanov harem i Ispovest. Ma to mi je onako tralala literatura kad hoću da se opustim, tj.sve tri sam čitala na moru. IZVORNA PORUKA: idana_85 Predobra je knjiga, citala sam je... Pretpostavljam da ce ti se onda svidjeti i knjiga Princeza Sultana, Kceri princeze sultane i Krug princeze Sultane. To su tri dijela, predobra je, ja sam jednu citala za dan.... IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca Shee, slažem se sa tobom . Ja bih nešto za "mozganje", evo mog prijedloga Igra staklenih perli- Herman Hese (moj omiljeni pisac), nema spavanja dok se čita! IZVORNA PORUKA: Shee dobar je hesse.:) Ja sam njega u srednjoj pročešljala od stepskog koji je bio za lektiru pa do perli i sidarte. IZVORNA PORUKA: mazalica Ja sam knjigu Tragom mrtve princeze procitala kada sam rodila, bila sam u bolnici 15 dana da mi nije bilo knjige poludila bi od raznih slucajeva, zena, doktora, sestrica itd... Meni je ostala u finom sjecanju... IZVORNA PORUKA: riba78 proćitala ispovest iz harema ,prošle godine ,meni se lićno više svidjela , tragom mrtve princeze ,Badalpurski vrt drugi dio. IZVORNA PORUKA: Gigana IZVORNA PORUKA: Shee jao, dobre ste. Ma i ja sam ih sve pročitala i Tragom mrtve princeze i Sultanov harem i Ispovest. Ma to mi je onako tralala literatura kad hoću da se opustim, tj.sve tri sam čitala na moru. shee, meni je ovih dana upravo ta "tralala" literatura najdraža, jer samo uživam u čitanju, a ništa ne razmišljam. Bukvalno, mozak na pašu i tralala IZVORNA PORUKA: Shee ma to i jeste najljepše gigana. IZVORNA PORUKA: alisa grabus Ja preporucam knjigu pod nazivom ''Osmica'' od Katherine Neville i sve autora Dana Brauna (meni licno Andjeli i demoni najbolja), Dostojevski ''Zapisi iz donjeg doma'' ako jos uvijek volite i nesto starije procitati, Paulo Coelho ''Zahir''... IZVORNA PORUKA: mamyca IZVORNA PORUKA: idana_85 Pretpostavljam da ce ti se onda svidjeti i knjiga Princeza Sultana, Kceri princeze sultane i Krug princeze Sultane. To su tri dijela, predobra je, ja sam jednu citala za dan.... Citala sam prve dvije knjige i stvarno su predobre,ali treci dio nemogu nigdje da nadjem,a tako mi se cita . IZVORNA PORUKA: mamyca IZVORNA PORUKA: alisa grabus Ja preporucam knjigu pod nazivom ''Osmica'' od Katherine Neville Definitvno jedna od najboljih knjiga,do sada sam je 3 puta procitala i mislim da bih mogla jos toliko ,potrazite je i procitajte,necete se pokajati.Mislim da cete drugacije razmisljati o šahu kad je procitate. IZVORNA PORUKA: ivany Dosta tih knjiga za mozganje i te malo teže literature sam prošla kroz srednju školu,fakultet i postdiplomski tako da mi sada trenutno odgovara tralala literatura. IZVORNA PORUKA: leli§ je li iko poceo da cita ovo "printano" stivo ja dosla do pola, koliko sam se opustila toliko sam se umorila... ima toliko gresaka u ovoj elektronskoj veraiji...katastrofa... eto hocemo mi pirate princeza sultana, kcerke i zacarani krug procitala prije neke 3-4 godine... u jednom dahu na eng, i licno meni je bolja na eng nego prevod...malo se izgubi onoga necega orginalnosti...ali su dobre... sad kad ovu ispovijest zavrsim ima da slistim jos i "Djevojke iz Rijada" i onda malo da pauziram o zenama i arapskom svijetu kome nije do tralalal literature preporucujem "The Tipping Point" Malcolm Gladwell IZVORNA PORUKA: Adana Sinoc sam skinula na komp knjigu Ispovijest iz harema, danas sam je procitala. Pa zanimljiva je. Hvala na prijedlogu, i hvala Saneli na linku! IZVORNA PORUKA: mamyca Kad smo vec kod ovog printanja ,meni nece nikako,mislim slova mi ispadnu sifrirana,ne kontam. IZVORNA PORUKA: Okarica IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR Mama alma, a da ti ostane u džepu 20 KM: http://www.baneprevoz.com/bane/bok/trazi.php Samo nemoj na poslu čitati Hej ženo, svaka ti čast za ovaj link. Poskidala sam more knjiga. Pusa! IZVORNA PORUKA: ziki vala za link MaryamAmina, ja i mm smo se zarazili, samo knjige skidamo. Zna li neka od vas kako se zove nastavak knjige Tragom mrtve princeze, vrtovi ne mogu da se sjetim koji IZVORNA PORUKA: bubamara80 Kad smo kod knjiga preporučujem definitivno Majstor i Margarita od Bulgakova i tanje knjigice prepune napetih emocija iliti što ja zovem zavođenje umom knjižice se zovu: Preporučeno je senzualan i zanosan roman o čežnji koja se proživljava iza maske pisma i o mogućoj katastrofi koja preti kada se maske skinu. Mlada Dankinja, Delfin Hav, videla je na jednoj izložbi sliku francuskog umetnika Žana Lika Forera. Slika je na nju ostavila toliko jak utisak da je odlučila da Foreru pošalje pismo. Prepiska postaje sve intimnija i Delfin počinje da razgolićuje svoju dušu, sloj po sloj. Njena osećanja prema njemu pretvaraju se u veliku strast. Ona, i telom i dušom, čezne za ljubavnikom koga nikada nije videla. Konačno, sastanak se više ne može odlagati... Preporučeno je zavodljiv roman o zavođenju. Preveden na više od dvadeset jezika. Iselin C. Herman Dodir , Nada Marinković Poetican i elegican, Dodir je roman jakog intelektualnog naboja koji uzbudjuje i nadahnjuje, zanosi i oplemenjuje i koji, zasto to kriti, bezuslovno poziva na sanjarenje: da u zajednickom otiskivanju niz maticu osecanja i uspomena sa citaocem progovori o strastima i tajnama sveta koje zauvek nastanjuju duse ljudske i zarad kojih se i zacinje ova prica za osetljive... IZVORNA PORUKA: HanaBana Da li neko zna kako se zove knjiga o hazereti Fatimi i njenom bludnom zivotu???? Jos nisam pocela citati Ispovjest jer jako malo vremena imam i navece uspijem samo preletiti koju stranicu Tragom mrtve princeze. P.S: Nadam se da ćemo OPET početi koristiti pretraživač, i nastavljati na starim temama. Umorih se dok ovo spojih.