melly__ -> RE: pupčana ranica neće da zaraste (19.8.2010 15:08:34)
|
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba Da vas pozdravim žene mile. Danas googlam i slučajno nađem ovu temu, čitala sam je dugo dok mi je maleni spavao. Super tema! Lirio drago mi je da je maleni sada super i da je sve ružno iza vas. Duša me moja boljela dok sam čitala kroz šta si sve prošla. Zaista je majkama najteže. Ja sam majka postala prije 12 dana. Malenom još pupak nije otpao, pa me to mnogo brine. Pri porodu su mi kazali da nikada nisu vidjeli deblju i kraću pupčanicu i odmah su me upozorili da to neće brzo zarastati. Sad mene to mnogo brine, jako sam nestrpljiva, svim bebama otpadne pupak 5-6 dan, a moj maleni evo 12 dana i ništa. Ona klemica onako bezznačajno visi, a ispod nje po malo soči i nazire se granulom, mene neka nervoza strašna puca, tako me to sve brine. A sve lijepo tretiram, svako presvlačenje, okolo ranice alkoholom, prašim bivacinom i sterilna gaza preko.. Svaki dan iščekujem da otpadne, a ono ništa.. A i ja imam problem sa ovim pemfigusima, počele su mu kao sitne gnojne bubuljice iza uha, a onda se proširile po vratiću, gdje je jako teško to čistiti. Reče mi patronažna samo sa alkoholom obrisati, pa onda istisnuti bubuljicu i posuti bivacinom. Ja sada jadno dijete stalno maltretiram, a ne mogu da dođem do mjesta ispod vratića, gdje ih najviše ima. Eto osjetih potrebu i ja da se javim. Ako ko ima kakav savjet ili sličnu prevaziđenu situaciju, neka me posavjetuje šta da radim. Puno lijepih pozdrava! Pozdrav draga moja...kako nam slusa drugar.. Da ti kazem za tu patronaznu..one pojma nemaju[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Tako je isto mom Mirzi samo pipkala oko pupka i da slucajno ne odosmo u bolnicu-zbog problema sa stolicom- ne bi mu pupak nikad bio u redu ne daj Boze.. A sestra u bolnici je natopila sterilnu gazu alkoholom pa mu fino podigla onu "stipaljku" i skroz unutra sve ocistila..joj mene bilo sramota kako je bilo [sm=smiley9.gif] kao da mu nikad nismo cistili..i onda mu zavezala u cvor gazu oko te stipaljke...ma odmah mu sutra otpalo i od tad super..a kod dr sam vidjela kako se to moze iskomplikovati..uh..zena ispred mene na hirurgiju morala..zato pazi,i slobodno sto vise cisti ispod stipaljke..a te bubuljice niposto ne "istiskaj"[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Vidis da su lude te patronazne..otkud joj to ..svasta...ako ti treba pomoc u bilo cemu slobodno se javi..pozz i pussa za drugara
|
|
|
|