nessa -> RE: kreme za bebe (19.2.2009 0:00:59)
|
pozdrav drage moje! Evo citam ova vasa iskustva sa kremicama a naravno zakljucak je da svako ima razlicito iskustvo i te da je u opticaju jako mnogo kremica i proizvodjaca...Neke bebice imaju osjetljiviju kozu a neke ne, ah kad bi barem koristili samo neka prirodna sredstva kao sto su kamilica i da uopće nemamo potrebu za kremama. Meni licno tj mojoj kozi odgovara krema i kad bih na pusti otok bila poslana a da izaberem jednu stvar za ponijeti to bi bila slavna krema bez koje ne mogu jer imam suhu kozu. S tim stavom smatram i da mom sinu treba kremica. Ja sam ispocetka koristila Bademovu kremu za citavo tijelo i kupali smo ga svaki dan do neka 4 mjeseca, kada se rabolio kupanje smo malo prorijedili ali svako jutro i vece svakako operemo guzu, rukice i lice i sve to namazem. Presla sam na Hipp ulje a namjeravam i polako losion u kombinaciji. Jos uvijek guzu bademovom i lice. Ali avaj, prije tacno 5 dana pojavilo mu se na obrazima crvenilo koje je suho i koje se javlja uglavnom u vecernjim satima, meni izgleda slatko onako rumen ali definitivno vidim da je neka alergijska reakcija jer izgleda malkice hrapavo, ne ceska se a istovremeno su mu izbila i dva zubica. Crvenilo se pojavilo nakon vakcina koje se primaju sa 6 mjeseci i tada sam ujedno uvela u ishranu Humana rizina i kukuruzna hapica sa nekim vanila ukusom koju sam davala par dana...E sad pitam se sto je?![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Danas sam prestala sa hapicom koju sam navela i planiram pedijatricu posjetiti. Ako ima neko slicnih iskustava voljela bih cuti! Nego eto da naglasim da ja nakon svakog umivanja mazem lice kremom. Hvala Vam jakisimo... Ah i ja mislim da ipak malo patim od tih svih silnih preparata, i tetošenja i pranja i kupanja i sterilizacije i masiranja, nekad pomislim sta kad ne budem vise mu mogla posvetiti dane kao sada, kad pocnem raditi, ovo niko drugi nece moci pokriti...kao da pretjerujem, cini mi se, al opet majka sam, oprasta mi se[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]... Cini mi se kao pretjerivanje i tezim da polako smanjujem, sta znam, a da ne pricam o presvlacenju odjece, jednom navece jednom ujutro!?! Ali opet kazem kao i sebi sto radim to nekako i njemu praktikujem, ja recimo uglavnom svaku vece mijenjam odoru za spavanje a i po danu se znam presvuci vise puta, ali ne zbog osjecaja prljavstine nego nekakva cudna navika, odjednom se ne osjecam ugodno i takoooo...svasta ja vama napisa, ali planiram da smanjim sa svim ovim, nekako, dotad evo odlucila sam da kupim mozda ovu Mustela proizvode... Da či znate da li se taj alergijski dermatitis moze pojaviti sa 6 mjeseci i samo u ovom obliku tj na obrazima?
|
|
|
|