RE: kreme i kozmetika za bebe (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Oprema za bebe

Poruka

leona81 -> RE: kreme i kozmetika za bebe (27.2.2010 14:18:30)

moja ima osip po vratu od znojenja...nista ne pomaze, sve smo probali a dosad je najbolji efekat imao puder za bebe...jednostavno kako je bucmasta taj dio je uvijek mokar od znojenja...plus jos sad bali u 16...uzas

de_de -> RE: kreme i kozmetika za bebe (27.2.2010 14:43:38)

IZVORNA PORUKA: leona81

moja ima osip po vratu od znojenja...nista ne pomaze, sve smo probali a dosad je najbolji efekat imao puder za bebe...jednostavno kako je bucmasta taj dio je uvijek mokar od znojenja...plus jos sad bali u 16...uzas

Ista situacija kod nas, ne vidim mu vrat od podbradka, a bali....
Ja operem taj dio sapunom i namazem hidrociklinom: osip se kolko-tolko umanji.

aamra -> RE: kreme i kozmetika za bebe (27.2.2010 15:25:45)

IZVORNA PORUKA: de_de

Ista situacija kod nas, ne vidim mu vrat od podbradka, a bali....
Ja operem taj dio sapunom i namazem hidrociklinom: osip se kolko-tolko umanji.

Mom bebiju je za taj osip ispod podbratka najvise odgovarala niveina krema (Wundschutz Creme) sa cink oxidom. Par puta namazala i sve je proslo. Puderi i dr.kreme nisu djelovali.

Honey3 -> RE: kreme i kozmetika za bebe (27.2.2010 15:29:26)

i moja beba cesto ima taj osip jer ima podbradak a i puno bali ali nama pomaze bademova,ja kupujem na Ilidzi u privatnoj apoteci oni i prave,stvarno dobra krema,nikad mi beba nije imala osip po guzi...

leona81 -> RE: kreme i kozmetika za bebe (27.2.2010 19:21:34)

moja je jednom imala po guzi kad sam joj promijenila nevenovu a evo nabavili smo pavlovicevu pa cu probati time da joj vratic namazem

Mya_81 RR -> RE: kreme i kozmetika za bebe (28.2.2010 8:15:51)

Leona, jesi li probala sa Penaten kremom?

Mi smo isto bucmasti pa nam se vrat ni ne vidi i ljeti smo imali istih problema....i pomogla nam je ta krema...

Anoniman -> RE: kreme i kozmetika za bebe (28.2.2010 8:37:25)

Andrej je imao osut i ojeden vrat od bljucanja, a svaki dan se kupao, jedino sto je nama pomoglo to je nistatin krema...nekada se takav isti ojed znao pojaviti i na preponama...isto sam nistatinom maala i fakat odmah prodje

leona81 -> RE: kreme i kozmetika za bebe (28.2.2010 11:09:48)

nama dosad nijedna krema nije pomogla samo puder da isusi ovo...a probat cu sa pavlovicevom pa javim za par dana kakvo je stanje, hvala vam puno

Visnja RR -> RE: kreme i kozmetika za bebe (28.2.2010 13:00:01)

ne znam kolko ce ti pomoci pavlaviceva za taj osip?
probala si Bepanten? odlicna je za sve vidove osipa i iritacije...preporucujem!

sarayka -> RE: kreme i kozmetika za bebe (28.2.2010 13:09:23)

Mi smo imali osip od balica koji nikako nismo mogli skloniti dok dr nije prepisao neku extra kremicu... stavljali smo gazicu na to i mazali jer sto se vise kvasilo gore je bilo, nakon toga za 10 dana je prošlo i nije se pojavljivalo više.

leona81 -> RE: kreme i kozmetika za bebe (28.2.2010 13:45:31)

nisam probala bepanten ali hocu, hvala puno...

MinaMM -> RE: kreme i kozmetika za bebe (1.4.2010 12:11:48)

hitno mi treba mustelin krema - gdje se ima kupiti. hvala unaprijed[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

MinaMM -> RE: kreme i kozmetika za bebe (1.4.2010 12:22:33)

ima li ikoga[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

škorpija -> RE: kreme i kozmetika za bebe (1.4.2010 12:27:41)

minam mislim da ih ima u svakoj boljoj apoteci, npr ima u onoj dina na čengić vili

MinaMM -> RE: kreme i kozmetika za bebe (1.4.2010 12:30:03)

hvala. ima takav osip da place sve sta bilo da mu stavim i vidim ovdje super ta krema. odoh u potragu. ljubim te

MinaMM -> RE: kreme i kozmetika za bebe (1.4.2010 22:08:20)

kupili kremu. mazali i vec je bolje. hvala vam 

Tajno moja -> RE: kreme i kozmetika za bebe (2.4.2010 23:04:43)

Gdje se ima kupiti originalna Pavlovićeva krema?
Gledala u DM-u na Alipašinom,ali ne nađoh.....

škorpija -> RE: kreme i kozmetika za bebe (2.4.2010 23:10:01)

ima u interexu

mama2009 -> RE: kreme i kozmetika za bebe (2.4.2010 23:13:58)

IZVORNA PORUKA: Tajno moja

Gdje se ima kupiti originalna Pavlovićeva krema?
Gledala u DM-u na Alipašinom,ali ne nađoh.....

na dobrinji u RS-u, preko puta autobuske stanice u apoteci

salmy -> RE: kreme i kozmetika za bebe (2.4.2010 23:16:09)

IZVORNA PORUKA: škorpija

ima u interexu
bas sam htjela napisati sinoc je vidjeh,sto je pavloviceva?
uvijek je bila bademova ,sto joj promjenis naziv[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]a Bogami ista

škorpija -> RE: kreme i kozmetika za bebe (2.4.2010 23:20:21)

pavlovićeva i bademova krema nije isto, pavlovićeva krema nosi to ime već 60 godina i nikad se nije zvala drugačije. U bademovoj kremi je baš samo bademova mast, a pavlovićeva ima i drugih dodataka, ali nekom odgovara nekom ne,- nama je najbolja

salmy -> RE: kreme i kozmetika za bebe (2.4.2010 23:23:09)

IZVORNA PORUKA: škorpija

pavlovićeva i bademova krema nije isto, pavlovićeva krema nosi to ime već '0 godina i nikad se nije zvala drugačije. U bademovoj kremi je baš samo bademova mast, a pavlovićeva ima i drugih dodataka, ali nekom odgovara nekom ne,- nama je najbolja
MI kupili neki dan novo pakovanje pise :original pavloviceva,majkemi meni ista kao bademova! i nama odgovara za guzu,a nekad i meni za ruke!

Private -> RE: kreme i kozmetika za bebe (2.4.2010 23:26:59)

pavloviceva krema koju sam ja dobila,kupljna je u apoteci u RS-u,bijela kutija i kao roze poklopac.Kostala oko 6 km 120 gr.

škorpija -> RE: kreme i kozmetika za bebe (2.4.2010 23:27:39)

Ne znam, ja sma kupovala onu običnu bademovu kremu iz apoteke i uopšte mi ne liči na pavlovićevu, ni po mirisu ni po izgledu

Mila_80 -> RE: kreme i kozmetika za bebe (5.4.2010 8:45:07)

da li je za bebe rođene u ljeto potrebno koristiti kreme sa zaštitnim faktorom prilikom izlaska vani?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>