MELLI -> RE: Srodstvo po mlijeku (20.12.2009 15:24:28)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady Ako se desi da žena zadoji dijete na način kako je to vjera precizirala, ono postaje njen sin po mlijeku, kao i brat svoj njenoj djeci, muškoj i ženskoj, bez obzira bila rođena u vremenu dojenja ili nakon toga, zbog općenitosti riječi Uzvišenog Allaha: ''I sestre vaše po mlijeku.'' Ako bi dijete dojilo jednu suprugu, a čovjek ima više žena, na način kako je to vjera precizirala, sva djeca tog čovjek postaju braća dojenčetu, bez obzira da li dojilo mlijeko samo jedne ili više njegovih žena, zato što se mlijeko pripisuje mužu. Da bi dojenje bilo validno – da bi se uspostavilo srodtvo po mlijeku, treba da dijete podoji dojilju pet puta ili više, a da bude u starosnoj dobi od dvije godine ili manje. Uz napomenu da se jednim dojenjem smatra da dijete doji dojku dojilje, a zatim je pusti da li zbog disanja – uzimanja zraka ili zamjene dojke. (Fetve Stalne komisije: fetva broj 264, 21 tom, str. 6) Eh sad po ovom, ja ne znam imam li sina po mlijeku[sm=zmeden.gif] Dojila sam jednog dječaka u dva navrata,ali se sad ne sjećam da li je on puštao dojku da uzme zraka.Znam da je podojio samo jednu dojku,jer sam drugom hranila svoje dijete. Kako god,bio mi sin ili ne osjećaj je nevjerovatan[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|