fatimica09 -> RE: Porod kod kuce?! (18.12.2009 12:49:20)
|
IZVORNA PORUKA: Amrino RR Draga fatimice09- ja se jednostavno ne mogu dovoljno nadiviti tvojoj snazi. Svaka ti cast zeno! Znam da se ne moze iskljuciti iz ove price cinjenica da je tvoja draga otisla na drugo mjesto- ali hvala ti sto si smogla snage i podjelila ovu pricu s nama. Mislim da nisi bila kod kuce da bi i ti sve to mnogo teze podnjela. Kao sto kazes...ginekoloski sto, hladna atmosfera u sali, aparati...ma ja sam se osjecala kao dio nekog eksperimenta a ne kao zena koja treba da se porodi. Bilo bi tako ljepse da je atmosfera bar malo "toplija" i da zene imaju mogucnost da malo vise slusaju sebe i svoje tijelo a ne da leze onako kako im sestre narede. Izvini sto pitam- ali kako je tacno tako to ispalo? Porod je bio tako brz pa nisi stigla do bolnice ili...? [sm=bravo.gif]evo ti si jedna od rijetkih koja me ,,razumjela" inace kad nekom kazem ,,bilo kuci i proslo super" svi ono ,,skoce" na mene....ma tragedija je svakako, ali sto i ti kazes da je bilo u bolnici, a i moj dr. se slozio, bilo bi teze, vise trauma i sve to...Opet ja kazem, ko ce ko dragi Allah, pa bar te bolove da olaksa, kad je sve tako ispalo....a vjeruj niko nije ocekivao da ce sve tako ispasti...Bila sam ja malo i ljuta, i na dr. i sve ono tek poslije, valjda je to normalno...ali nisu ni oni mogli pretpostaviti...Cijelu trudnocu su mi govorili da sam uska, beba krupna, cak smo razmisljali i o carskom...a ja jos panicar, bojala sam se poroda kao nijedna zena ja mislim....i kad je sve tako ustanovljeno, da je beba mrtva, na pregledu ja otvorena 1 prst, nit krvarim, nista, ni temperature, ni bolova nikakvih....Nikulin me posalje kuci, jer i ja sam plakala, pa ono kao malo da se saberem pa da dodjem sutra, jer nema opasnosti za mene....i bila sam mu tad bas zahvalna! A i sada sam jer sta bih da sam lezala gore sama, u svoj toj agoniji! Trebali su mi davati neke gelove, inekcije..i bas je i dr. rekao mm kao daj Boze da se to sve rijesi i za 2-3 dana, tako to tesko ide...dzaba...i jos mi je rekao da ce me jako boljeti, jer ipak je to ,,na silu"...provocirano.....oooo kako sam se ja uprpala....pa ja sam se bila pripremila na katastrofalne bolove...ali sreca pa.... Ma mene nista nije bolilo vise TOG jutra, tek navece oko 9 me kao malo pocelo...pritisak kao da cu dobiti, pa onda malo koji grc (valjda trud[sm=zmeden.gif]) i onda oko 1h izadje sluzni cep (ma ni to ja nisam znala sta je) ja sve kontala mozda cu prokrvariti, pa onda rekoh idem u bolnicu...ali poslije toga samo jos 2-3 bola (mala, nevjerovatno!), dosao mi je nagon da legnem i rasirim noge!? Prvi trud, nagon da tiskam sam predisala, od straha...vec 2 nisam mogla zadrzati pa je izasla glavica i 3 trup i nogice...posteljica u bolnici (u komadu!) dr. mi se ono naslonio na stomak i ona ko flak izletila....ma fenomen sam pravi....[sm=smiley1.gif] Mene je tako malo boljelo, da ja nisam vjerovala ni da je TO POROD! Vjerujete li da mi je svekar spavao u sobi pored moje i nije nista cuo! Doduse, ja sam cijelo vece hodala po stanu, normalno se ponasala, istusirala se, depilirala bilesi...samo 1h pred porod! Takav porod bih svakome pozeljela! Nit sam krvarila puno, nit sam pukla, ma nista....i vjeruj nakon 40 dana sam izgledala kao da nikad i nisam bila trudna! Sta reci...nego Allahovo davanje....
|
|
|
|