tihomirka -> RE: Urođene anomalije reproduktivnih organa žena/Dupla, jednoroga materica, MRKH sindrom i sl. (30.3.2011 12:54:47)
|
draga moja, ja imam duplu maternicu ( uterus duplex), pišem ovo samo da te utješim da nade ima..... ja sam 1. puta zatrudnjela planirano, trudnoću sam morala čuvati kod kuće, sve j ebilo ok. Jednog dana sam dobila trudove ( 5,5 mj. trudnoće i pobacila)...... slijedila je bolnica - laparaskopija i histeroskopija ( da se utvrdi točan razlog pobačaja ). razlog je bio što su obje maternice nerazvijene, male i zakržljale i teško podnose trudnoću. obje su plodne. slijedeća je trudnoća bila u drugoj maternici, cijelu sam je preležala u bolnici ( samo jednom dnevno do wc - a ). rodila sam carskim rezom, dijete male porođajne težine 2,20 kg, dug 46 cm....... da, skratim, danas je to momčina od 12 godina. boraveći u bolnici srećeš žene sa takvim problemima, samom je npr. ležala jedna koja je sa 2 maternice rodila 3 djece bez problema ( jer su njene bile normalno razbijene , tada je bila na pobačaju). uglavnom, o tome ti ovoso, nije kod svakog isto, ja sam se stvarno dosta napatila, nadam se da nećeš i ti. pozdrav, Tihomirka
|
|
|
|