lusesita -> RE: Urođene anomalije reproduktivnih organa žena/Dupla, jednoroga materica, MRKH sindrom i sl. (11.12.2010 13:04:39)
|
IZVORNA PORUKA: mimica_ Draga moja Lusesita, i ja imam istu tu dijagnozu,pa bih molila ako neko moze da mi kaze da li sa uterus septumom ili pregradjenom maternicom zene mogu ostati u drugom stanju i koliko bi bio rizik za bebu. molim vas ako ko zna sta pisite! hvala!!! Moze se ostati u drugom stanju,neko lako,a nekom treba vise vremena,meni je trebalo prvi put nesto vise od 2 godine,ali ne mora da znaci da je to bilo zbog septuma jer imam i policistican jajnik,rijetke ovulacije itd... Ja sam ostala 2 puta u drugom stanju sa septumom,ali sam obe bebe izgubila,meni je materica bila potpuno pregradjena,imala sam veliki septum-bar oni tako kazu,ali ima sanse da se i sa septumom iznese trudnoca,meni ni doktori ne mogu tvrditi da sam izgubila bebe zbog septuma,sada opet radimo na bebi vec vise od pola godine i jos nista! Ali posto je sada odstranjivanje septuma postalo veoma lako,operacija je nista,mislim da se ni jedna zena ne plasi i da to odstrani histeroskopski,sve sto se moze i treba se otkloniti ili rijesiti!
|
|
|
|