Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Zene da vas nesto pitam...Kad dobijete rjesenje za tu porodiljsku,nakon koliko vremena dodje iplata i koliko?Ja treba ovih dana da se porodim,pa nemam pojma kako to hoda...Hvala unaprijed
mama alma i kod mene je na papiru 360 ali samo jednom sam dobila toliko. oni se vezu za najnizu platu a kako se ona mijenja tako se mijenja i dobijeni iznos a ja kazem ma neka varira ali samo prema gore :)). Last news - na Ilidzi nista novo.
Poslje poroda kad skupis sve papire i predas u opstinu za nekih 15 tak dana dode rjesenje a isplata bude nesto kasnije meni su sastavili dva mjeseca prvi put, sve zavisi koda se porodis ja sam se porodila 25.07 a naknadu dobila 01.10. Nadam se da sam malo pomogla
Iznos se mijenja iz mjeseca u mjese, jer se racuna prema prosjeku najnize plate u Kantonu. A, ja sam je dobila vrlo brzo, nakon sto sam dobila rjesenje, cini mi se desetak dana poslije!
samo jedan savjet: prikupi sve papire koje mozes prije poroda jer je sve poslije teze organizovati - muz ce biti zauzet oko ganjanja drugih papira (i stavri za bebu) a tebi nece biti na pameti..jedino sto ce ti trebati poslije poroda je rodni list za djete i onda je lakse..
to da obracunavaju prema najnizoj plati je dobro - samo jednom su mi isplatili 360 a u ostalim mjesecima sam dobijala vise od 360 (samo da objasnim jer si stavila a kad dodje lova onda je :))
E Neki za sve te papire imas fore 60 dana ali sve to ti moze muz izvaditi odmah osim tvoje izjave. Izjavu odradi do poroda da se poslje ne handris, u svojoj opstini ima formular popunis ovjeris i to je to